r
Nosalty Logó

Citromos-körtés őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kokocikutya
Citromos-körtés őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1706 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 427 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    916 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1706 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ízlésünk szerinti mennyiségű körtét jó alaposan megmosunk, és magházától eltávolítva felkockázzuk (nem muszáj a héjától megfosztani, ki hogyan szereti, körtétől függő is).
  2. A tojásfehérjéket különszedjük egy tálba, hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük robotgép segítségével.
  3. A margarint mikróban megolvasztjuk, és hozzáadjuk a habhoz, majd ezt reszelt citromhéjjal, némi fahéjjal és néhány csepp citromlével ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, ami után lágy tésztát kapunk.
  5. A tésztába öntjük a körtekockákat, és összekeverjük.
  6. A körtés tésztát kikent őzgerinc sütőformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk.
  7. Előmelegített sütőben 170 °C-on körülbelül 50-60 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz.
  8. A kész süteményt még melegen kiborítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3471
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Ajánló

Házi körtefagylalttal tálalhatjuk (egy isteni körte fagylalt leniytől).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-körtés őzgerinc
Kokocikutya 6 recept

A hirtelen jött sok gyümölcs mindig problémát okoz, főleg ha két nap alatt kellene elpusztítani sok-sok kilót. Az idei körténkkel is ez volt a helyzet, így igyekeztem minél több receptet elkészíteni, kitalálni, hogy a család kevésbé körte-párti tagjai is előszeretettel fogyasszák. Így jött létre a citromos-körtés őzgerinc, melyet Kathy0529 receptje ihletett meg. Javasolt mellé elkészíteni leniy házi körte fagylaltját is, isteni párosítás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...