r
Nosalty Logó

Citromos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A citrussziruphoz

Összesen 571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A citrussziruphoz

Összesen 2283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A citrussziruphoz

Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3736.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    965 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 2283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citrussziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk egy kör alakú tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a citrom héjával addig verjük, amíg ki nem fehéredik, és krémes lesz. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet és a sütőport, és végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot is.
  3. A formába öntjük, és sütjük. Tűpróbával teszteljük, hogy átsült-e. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni. (Ne ijedjünk meg, hogy össze fog esni kicsit.)
  4. Elkészítjük a szirupot: Az összes hozzávalót lábasba tesszük, és felforraljuk, majd közepes lángon főzzük. Az a jó, ha kicsit sűrűsödik, szirupossá válik. Hagyjuk kicsit hűlni.
  5. A tortára locsoljuk a szirupot, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13063
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Figyeljünk rá sütés közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Gordon Ramsay Világkonyha című könyvéből származik.

Hozzávalók

A tésztához

A citrussziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...