Citromborssal sült omlós lazac
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g lazac254 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
304
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g lazac254 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
304
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
96.6g lazac123 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
Összesen
147
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 808.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 152.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
304
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 808.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 152.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
304
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg lazac
-
citrombors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 tk vaj
Elkészítés
- A lazacot megsózzuk, megszórjuk citromborssal, egy kicsit bele is dörzsölhetjük. Tegyük 10 percre a hűtőbe.
- Felforrósítunk egy nagyobb serpenyőt, beletesszük a vajat, megfuttatjuk, majd a lazacot belehelyezzük. Nekem bőr nélküli lazacom volt, akinek bőrös, azzal az oldalával lefelé rakja a serpenyőbe.
- Kis lángon sütjük kb 3 percig, megfordítjuk, és közepes lángon sütjük további kb. 3 percig.
- Én citromszelettel, friss salátával és párolt zöldséggel tálaltam.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 11905
- Feltöltés dátuma: 2015. június 19.
Ajánló
Fogyasztás előtt facsarjunk rá egy kis friss citromlevet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Nagyon egészséges a lazachús, fogyókúrába is jól beilleszthető.