r
Nosalty Logó

Citrom szelet cukormentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citrom szelet cukormentesen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

962
Kalória
17.7g
Fehérje
117.2g
Szénhidrátok
48.6g
Zsír
61.5g
Víz
125.4g
Koleszterin
10g
Rost
13g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    291.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6031.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    3124 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    369.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1031 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 5766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
  2. 15 percre betesszük pihenni a hűtőbe.
  3. Ezután a 4 adagot külön-külön vékonyan, tepsi nagyságúra kisodorjuk, a tepsit megfordítjuk, és így ráhelyezve a tésztát, lapokat sütünk. Kb. 8-10 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
  4. A krémhez a lisztet és a tejet csomómentesen keverjük össze, és főzzük sűrű péppé, majd hagyjuk kihűlni. A vajat, xilitet, vaníliát és a citrom levét és héját habosra kikeverjük, majd a kihűlt péppel jól összedolgozzuk.
  5. Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, majd helyezzük rá a következőt, ezt krémmel kenjük. Majd jön egy újabb lap, amire ismét lekvár kerül. Végül ráhelyezzük az utolsó lapot, erre megy majd a máz.
  6. A mázhoz a tojásfehérjéket kikeverjük a xilittel és a citromlével, és a tésztalap tetejére kenjük. Mikor már kezd a máz száradni, késsel négyzet-rácsozzuk be a tetejét, hogy a szeleteléskor ne törjön meg a mázunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40

Kedves kollégám drága feleségétől kértem el ezt a receptet. Bár ő sima liszttel, házi tejjel, sertészsírral és cukorral készítette (természetesen úgyis isteni finom volt), én egy kicsit megreformáltam, hogy a drága párom cukormentes "mániájának" is eleget tudjak tenni.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!