Citrom szelet cukormentesen
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg tönkölybúza liszt
-
15 dkg kókuszzsír
-
10 dkg xilit
-
2 db tojássárgája
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 evőkanál tönkölybúza liszt
-
10 dkg xilit
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
A mázhoz
-
2 db tojásfehérje
-
25 dkg xilit
-
1 fél citromból nyert citromlé
962
Kalória
17.7g
Fehérje
117.2g
Szénhidrátok
48.6g
Zsír
61.5g
Víz
125.4g
Koleszterin
10g
Rost
13g
Cukor
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
282 kcal
-
25g kókuszzsír223 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
25 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
23 kcal
A mázhoz
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
42g xilit100 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
962
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g tönkölybúza liszt1690 kcal
-
150g kókuszzsír1338 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
152 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
139 kcal
A mázhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
250g xilit600 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
5766
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
26.3g tönkölybúza liszt89 kcal
-
7.9g kókuszzsír70 kcal
-
5.3g xilit13 kcal
-
9.2g tejföl18 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
2.4g tönkölybúza liszt8 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
5.3g xilit13 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
4.5g citrom1 kcal
-
2.6g sárgabaracklekvár7 kcal
A mázhoz
-
4.2g tojásfehérje2 kcal
-
13.2g xilit32 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
Összesen
304
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1005.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
962
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 291.8 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 752 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6031.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1099 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 781 mg
-
Foszfor 3124 mg
-
Nátrium 852 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 703.2 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 60 mg
Víz
-
Összesen 369.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1054 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 1031 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1374 micro
Összesen
5766
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
304
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
- 15 percre betesszük pihenni a hűtőbe.
- Ezután a 4 adagot külön-külön vékonyan, tepsi nagyságúra kisodorjuk, a tepsit megfordítjuk, és így ráhelyezve a tésztát, lapokat sütünk. Kb. 8-10 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
- A krémhez a lisztet és a tejet csomómentesen keverjük össze, és főzzük sűrű péppé, majd hagyjuk kihűlni. A vajat, xilitet, vaníliát és a citrom levét és héját habosra kikeverjük, majd a kihűlt péppel jól összedolgozzuk.
- Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, majd helyezzük rá a következőt, ezt krémmel kenjük. Majd jön egy újabb lap, amire ismét lekvár kerül. Végül ráhelyezzük az utolsó lapot, erre megy majd a máz.
- A mázhoz a tojásfehérjéket kikeverjük a xilittel és a citromlével, és a tésztalap tetejére kenjük. Mikor már kezd a máz száradni, késsel négyzet-rácsozzuk be a tetejét, hogy a szeleteléskor ne törjön meg a mázunk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 10 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X40
Kedves kollégám drága feleségétől kértem el ezt a receptet. Bár ő sima liszttel, házi tejjel, sertészsírral és cukorral készítette (természetesen úgyis isteni finom volt), én egy kicsit megreformáltam, hogy a drága párom cukormentes "mániájának" is eleget tudjak tenni.:)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!