r
Nosalty Logó

Citrom szelet cukormentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citrom szelet cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    291.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6031.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    3124 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1031 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 5766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
  2. 15 percre betesszük pihenni a hűtőbe.
  3. Ezután a 4 adagot külön-külön vékonyan, tepsi nagyságúra kisodorjuk, a tepsit megfordítjuk, és így ráhelyezve a tésztát, lapokat sütünk. Kb. 8-10 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
  4. A krémhez a lisztet és a tejet csomómentesen keverjük össze, és főzzük sűrű péppé, majd hagyjuk kihűlni. A vajat, xilitet, vaníliát és a citrom levét és héját habosra kikeverjük, majd a kihűlt péppel jól összedolgozzuk.
  5. Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, majd helyezzük rá a következőt, ezt krémmel kenjük. Majd jön egy újabb lap, amire ismét lekvár kerül. Végül ráhelyezzük az utolsó lapot, erre megy majd a máz.
  6. A mázhoz a tojásfehérjéket kikeverjük a xilittel és a citromlével, és a tésztalap tetejére kenjük. Mikor már kezd a máz száradni, késsel négyzet-rácsozzuk be a tetejét, hogy a szeleteléskor ne törjön meg a mázunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16282
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves kollégám drága feleségétől kértem el ezt a receptet. Bár ő sima liszttel, házi tejjel, sertészsírral és cukorral készítette (természetesen úgyis isteni finom volt), én egy kicsit megreformáltam, hogy a drága párom cukormentes "mániájának" is eleget tudjak tenni.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...