r
Nosalty Logó

Chilis-mézes spagetti sertéskarajjal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Chilis-mézes spagetti sertéskarajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2504.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    546 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 1047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1016 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, és kevergetve összepirítjuk.
  2. A paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és ezeket is belekeverjük a húsba. Fedő alatt közepes lángon főzzük-pároljuk.
  3. A zöldséges alaplevet vagy húslevest felmelegítjük, belecsorgatjuk a mézet, a lime levét és a Worcestershire szószt. Borssal ízesítjük.
  4. Amikor a paradicsom levet ereszt, felöntjük ezzel a keverékkel a húst. Beledobjuk az apróra vágott chilipaprikát is.
  5. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és sűrű szószt kapunk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2387
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szakácskönyvben keresgéltem valamilyen különleges tésztás receptet, és megakadt a szemem egy édeskés-csípős spagettin. Átolvastam a hozzávalókat, és persze a fele nem volt éppen otthon. Így körülnéztem a hűtőben, kamrában, és megalkottam egy hasonló ízvilágú tésztaételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...