Chilis-csokis creme brulee karamellizált almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A creme brulée-hez
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g cukor29 kcal
A karamellizált almához
A szóráshoz
-
5g cukor19 kcal
Összesen
465
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A creme brulée-hez
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g cukor116 kcal
A karamellizált almához
A szóráshoz
-
20g cukor77 kcal
Összesen
1861
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A creme brulée-hez
-
26.4g habtejszín77 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
13.2g csokoládé72 kcal
-
14.5g tojás18 kcal
-
5.3g tojássárgája17 kcal
-
4g cukor15 kcal
A karamellizált almához
A szóráshoz
-
2.6g cukor10 kcal
Összesen
244
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 100.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
465
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 124.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1054 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1526.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.1 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 402.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 968 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 213 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 945 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1008 micro
Összesen
1861
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A creme brulée-hez
-
200 ml habtejszín
-
1 késhegynyi chilipehely
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
3 ek cukor
A karamellizált almához
A szóráshoz
-
4 teáskanál cukor
Elkészítés
A creme brulée-hez
- A tejszínt a chilipehellyel felfőzzük. A csokoládét apróra vágjuk, és a tejszínben felolvasztjuk.
- A tojássárgákat és a tojásokat elkeverjük a cukorral, majd a langyos csokoládés-tejszínhez keverjük.
- A masszát 4 hőálló edénykében (kb. 175 ml űrtartalom) töltjük. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák 2/3-ig érjen. 100 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig gőzöljük.
- Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
- Az almát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az almát a forró vajban megdinszteljük, megszórjuk a cukorral, hagyjuk karamellizálodni, majd felöntjük a citromlével és vízzel, kb. 2 percig főzzük, hűlni hagyjuk.
- Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk, és az almával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1563
- Feltöltés dátuma: 2014. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A csoki-chili párosítás nálunk mindig nyerő.