Chili szósz jaccso konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
jaccso
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g paprika16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
Összesen
31
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g paprika164 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
150g fehérborecet29 kcal
-
50g balzsamecet44 kcal
-
22g só0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
315
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
79.2g paprika13 kcal
-
2.4g fokhagyma3 kcal
-
11.9g fehérborecet2 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
1.7g só0 kcal
-
0.8g barna cukor3 kcal
Összesen
24
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 909 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 858 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
31
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9090.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 8582 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 965.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 668 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 1707 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2801 micro
Összesen
315
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
-
10 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl balzsamecet
-
1 ek barna cukor
Elkészítés
- A paprikák szárát levágjuk, magjait kiszedjük, durvára fölvágjuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, durvára daraboljuk.
- Egy lábasban összekeverjük a hozzávalókat, lassú tűzön néha kavargatvafőzni kezdjük.
- Forrás után kb. 15-20 percet főzzük, míg a paprika meg nem puhul.
- Összeturmixoljuk, majd üvegekbe töltjük.
- Fejjel lefelé száraz dunsztba tesszük őket, 1-2 napig.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 66667
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Ajánló
Zsíros, vajas kenyérhez, pizzaszószba, pörköltekhez használhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
jaccso
1 recept
Saját termesztésű paprikám volt egy nagyobb mennyiség, amit szárítva nem fogyasztottam volna el. Gondoltam főzök belőle szószt, a bolti egyébként is elég gyengus... Elsőre raktam bele éretlen zöldpaprikákat is, így az íze nem lett az igazi, de elfogyott :) Ekkor csak csípős paprikából készült, így meglehetősen erősre sikeredett. Másodjára pepperoni, és chili keverékből csináltam, nagyon-nagyon finom lett. Mindenhez ezt eszem :) Harmadjára pritamin és püspöksüveg paprikából készítettem, az eredmény még száraz dunsztban :) A csípős paprikákat érdemes kesztyűben tisztítani. Felbontás után hűtőben sokáig eláll a szósz.