r
Nosalty Logó

Céklás-csokis sütemény Noémi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás-csokis sütemény Noémi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A tejszínhab

Összesen 1145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A tejszínhab

Összesen 4576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A tejszínhab

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    284.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 4576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tészta

A tejszínhab

Elkészítés

A tészta

  1. A céklát hámozzuk meg, daraboljuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Kevés vizet hagyjunk az edény aljában, és törjük össze a céklát burgonyatörővel.
  2. Ha kihűlt, a pépet tegyük egy keverőtálba, és adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót, cukrot, és kézi habverővel alaposan dolgozzuk össze, közben adagoljuk hozzá az olajat. Az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát adjuk a céklás masszához. A csokoládét daraboljuk fel, és forgassuk bele.
  3. Simítsuk a tésztát kivajazott, liszttel megszórt vekniformába.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 60 percig. A sütő aljába helyezzünk egy vízzel teli tepsit, hogy gőz képződjön sütés közben, valamint 30 perc elteltével vegyük ki a süteményt, és a tetejét kenjük meg vízzel, ezután lejjebb vehetjük a sütési fokot 170-re.
  5. Miután kihűlt a sütemény csak akkor szeleteljük, és a felvert, cukrozott, narancshéjas tejszínhabbal tálaljuk, kávéval együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21,5x11,5x6,5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3031
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy magazinban találtam a receptet, amit kis változtatásokkal tökéletesítettem, így egy egyszerű, és igazán finom sütemény született meg, mely egy délutáni kávézáshoz tökéletes. 

Hozzávalók

A tészta

A tejszínhab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...