r
Nosalty Logó

Céklás burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Céklás burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 149 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 594 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát és a burgonyát külön-külön puhára főzzük.
  2. Ha kész, megpucoljuk őket, és felkarikázzuk.
  3. A hagymát is megpucoljuk, és ezt is felkarikázzuk.
  4. Egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Behűtve, kicsit pihentetve a legfinomabb.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 38722
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Ajánló

Lehet sült húsok mellé köretnek vagy csak önmagában fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás burgonyasaláta
Petruska 61 recept

Londonban ettem ilyet először egy salátabárban. A színén kicsit csodálkoztam, mert nagyon szép rózsaszín lesz a céklától. Azóta többször is elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...