Céklás burgonyasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
75g cékla22 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
38g tartármártás79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
149
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
300g cékla86 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
150g tartármártás317 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
594
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
37.5g cékla11 kcal
-
37.5g burgonya22 kcal
-
6.3g lilahagyma2 kcal
-
18.8g tartármártás40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
75
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 123.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
149
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1651.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 1173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 495.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
594
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg cékla
-
1 kis fej lilahagyma
-
1.5 dl tartármártás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A céklát és a burgonyát külön-külön puhára főzzük.
- Ha kész, megpucoljuk őket, és felkarikázzuk.
- A hagymát is megpucoljuk, és ezt is felkarikázzuk.
- Egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Behűtve, kicsit pihentetve a legfinomabb.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 345
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 38841
- Feltöltés dátuma: 2011. november 07.
Ajánló
Lehet sült húsok mellé köretnek vagy csak önmagában fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Londonban ettem ilyet először egy salátabárban. A színén kicsit csodálkoztam, mert nagyon szép rózsaszín lesz a céklától. Azóta többször is elkészítettem.