r
Nosalty Logó

Céklás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

15 darabhoz

Összesen 883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

15 darabhoz

Összesen 3532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

15 darabhoz

Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2987 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

15 darabhoz

Elkészítés

15 darabhoz

  1. Ha nem akarjuk, hogy összefogja a kezünket, akkor a cékla tisztítása előtt húzzunk gumikesztyűt! Hámozzuk meg a céklagumókat (kb. 40 dkg marad), majd aprítsuk fel. Tegyük egy mikrózható edénybe, öntsünk alá kevés vizet, és mikróban, magas fokozaton (nekem 800 W) kb. 12 perc alatt pároljuk puhára. Nekem van egy olyan mikrós pároló edényem (TW), aminek van egy betéte, és az alá kell önteni a vizet, a párolandó dolgok pedig a kiemelhető betétre kerülnek. Kicsit hagytam hűlni a párolt céklát, majd egy tálban botmixerrel pépesítettem.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Daraboljuk durvára a csokoládét, kockázzuk fel a vajat.
  3. A pürésített céklát keverjük simára a vajjal, az aprított csokoládéval és a vaníliakivonattal.
  4. Egy nagyobb tálban kézi mixerrel keverjük össze a cukrot a tojásokkal. Kb. 2 perc keverés után sápadt színű, habos állagú lesz, ekkor kanalazzuk bele a céklás keveréket. Használjunk nagy, fémből készült kanalat, és óvatosan keverjük, hogy levegős maradjon. Szitáljuk bele az előzőleg kakaóval összekevert lisztet, és keverjük simára.
  5. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 25-30 percig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, akkor van kész, ha a tészta megemelkedik, de a tepsit megmozgatva érezzük, hogy a felső kéreg alatt még lágyan remeg. A formában hagyjuk teljesen kihűlni (én nem bírtam addig várni), majd vágjuk négyzetekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 17777
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Ajánló

Ha nincs mikrohullámú sütőnk, akkor a hámozatlan, egész céklákat főzzük puhára (így nem esnek szét), aztán hámozzuk meg, és a továbbiakban minden ugyanaz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A BBC GoodFood szeptemberi számát kézhez kapva beindult nálunk a "Hogy lehet a gyerekkel megetetni a céklát" c. projekt, és nagyon jól sikerült! A mai napig nem tudják, mi ízlett nekik annyira! Az elkészítés folyamatát itt láthatjátok.

Hozzávalók

15 darabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...