Céklakrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
126g cékla36 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
Összesen
167
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
502g cékla145 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
1200g alaplé84 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Összesen
670
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25.3g cékla7 kcal
-
2.8g salottahagyma2 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
60.5g alaplé4 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
Összesen
34
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1249.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 1054 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 125.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
167
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4997.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 4216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 503.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
670
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
34
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db salottahagyma
-
3 ek olívaolaj
-
1.2 l alaplé
-
1 dl joghurt
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A céklá(k)ra 1 ek olívaolajat löttyintünk, és alufóliába bugyoláljuk. 1 órán keresztül sütjük a sütőben.
- A kissé kihűlt céklát meghámozzuk, és apróra kockázzuk, csakúgy, mint a hagymát.
- 2 ek olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd a céklát is hozzáadjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul.
- Botturmix-szal pürésítsük a zöldségeket, s fokozatosan felengedjük az alaplével.
- Újra felforraljuk, majd a joghurttal és tejszínnel krémesítjük.
- Ízlés szerint lehet sóval, borssal, citromlével és cukorral finomítani.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 416
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 55586
- Feltöltés dátuma: 2010. március 03.
Ajánló
Fetát vagy kecskesajtot morzsolhatunk bele, de nélküle is eteti magát!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Ezt a receptet is Chili & Vanília ihlette, bár kicsit változtattam rajta. Jann nagyon megörült, hogy vért fogunk vacsorázni, s elég csalódott volt, hogy sós helyett abszolút édes ízt kapott. Tényleg fantasztikus a cékla: minden adalékanyag nélkül csudafinom, édes zamata van, meg vadpink színe, élmény bekanalazni!