Céklafőzelék babáknak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
134
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
267
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
46.6g cékla13 kcal
-
37.3g sárgarépa14 kcal
-
15.5g burgonya9 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 212 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 894 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 8869 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
134
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 424.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1788 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17738 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 554 micro
Összesen
267
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1153 micro
-
β-karotin 2754 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg cékla
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db burgonya
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- A zöldségeket alaposan megmossuk, konyhai törlővel leszárogatjuk és alufóliába csomagoljuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. (A sárgarépa és a krumpli hamarabb elkészülnek a céklánál, ezeket előbb ki kell venni- egy villa beleszúrásával érezni lehet, hogy jók-e már.)
- A zöldségek héját lehúzzuk.
- Pürésítjük/ villával összetörjük, elkeverjük.
- Forralt-, vagy babavízzel hígíthatjuk kicsit.
- A végén olajjal gazdagítjuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 73234
- Feltöltés dátuma: 2010. január 22.
Ajánló
Feltétként főtt húst, tojássárgát kínáljunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Kevés egészségesebb zöldséget lehet elképzelni gyermekünk tányérján a céklánál, valódi vitaminözön. Érdemes héjastul, alufóliába bugyolálva sütni, és csak aztán pucolni, felhasználni, mert így sokkal több vitamin marad benne, nem mellesleg pedig összehasonlíthatatlanul finomabb a sült cékla íze, mint a párolt/ főtt társáé...