Cékla ecetesen Bjkata konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
283
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1130
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3358.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 3002 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 646.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
283
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13432.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 12008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.2 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2584.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1826 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1130
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklát több vízben megmossuk, de nem hámozzuk meg, csak a csúnyább részeket vágjuk le róla.
- Egy nagy fazékban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrástól számítva 60-70 percig főzzük.
- Lehúzzuk a cékla héját. Tetszőleges formájú darabokra szeleteljük. (Én egy nagy, recés szélű kenyérvágó késsel szeleteltem, így csíkos lett a cékla.)
- A főzővízből kb. 1 litert használunk fel a felöntőlé elkészítéséhez. Felforraljuk a főzővizet, belefőzzük a cukrot, a sót, a köménymagot. Ha lobogva forr, lezárjuk a gázt és belekanalazzuk az ecetet is. (Az ecettel már nem kell forralni.)
- Beletesszük a lébe a céklát, összekeverjük, és üvegekbe rakjuk.
- Két réteg celofánnal lezárjuk. A két réteg közé tartósítószert is rakhatunk. (Én erre még csavaros tetőt is tettem.)
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 261
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 114
- Össznézettség: 122203
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
A cékla az egyik legegészségesebb zöldségféle. Rengeteg értékes anyagot tartalmaz. Érdemes belőle minél többet fogyasztani. Nagyon finom krumplis tésztával, de bármilyen húsételhez is fogyaszthatjuk, amihez savanyúság illik. Az idén nagyon szép cékláink termettek. Így több alkalommal is raktam már be ebből a bíborszínű finomságból.