r
Nosalty Logó

Cappuccino krémes (többrétegű élmény)

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Cappuccino krémes (többrétegű élmény)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mákos tésztalap

Fehér tésztalap

Cappuccinokrém

1148
Kalória
21.6g
Fehérje
127.6g
Szénhidrátok
60.1g
Zsír
76.8g
Víz
234.7g
Koleszterin
4.2g
Rost
55.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos tésztalap

Fehér tésztalap

Cappuccinokrém

Összesen 1148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos tésztalap

Fehér tésztalap

Cappuccinokrém

Összesen 6891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos tésztalap

Fehér tésztalap

Cappuccinokrém

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 1148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    360.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5535 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.4 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    460.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 6891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

Mákos tésztalap

  1. A fehérjéket elkezdjük felverni a vízzel. A cukrot folyamatosan hozzáadagolva, hogy kemény habot kapjunk.
  2. Hozzáforgatjuk a lisztet, és a darált mákot. Sütőpapírral bélelt kb. 33x24cm nagyságú tepsiben megsütjük. 200 c-fokon.

Fehér tésztalap

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt kb. 33x24cm nagyságú tepsiben megsütjük 200 c-fokon.

Cappuccinokrém

  1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingporokat (kevés tejjel a 8dl-ből elvéve), elkeverjük simára. A többi tejet hozzáöntve, folyamatos keveréssel besűrítjük a tűzhelyen.
  2. Hozzámérjük a cappuccinót. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük apránként a margarint, amivel sima krémet keverünk(gépi mixerrel könnyebb!)
  3. Összeállítás: Egy tálcára helyezzük a fehér lapot, megkenjük a krém egy harmadával. Majd a krém tetejét kirakjuk a barna körkekszekkel. Erre ismét krém kerül. Ráhelyezzük a mákos lapot is, amit szintén megkenünk a krémmel. Tetejére kevés kekszmorzsát szórunk. Hűtőbe tesszük, hogy a keksz is átpuhuljon. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x24

Szerettem volna valami különleges, ám finom mákos sütit készíteni. Kitaláltam és végül megalkottam ezt az 'élményt'!! Valóban az lett, mert még a lányom barátja is, aki nem édesszájú, többszörösen kért belőle....... :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!