Cápaharcsás-zöldséges barna rizs
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
63g gyors rizs224 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
35g csemegekukorica30 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
250g pangasius298 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
651
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g gyors rizs895 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
1000g pangasius1190 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
2603
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10.9g gyors rizs39 kcal
-
5.3g cukkini1 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
7g sárgarépa3 kcal
-
6.1g csemegekukorica5 kcal
-
5.3g kápia paprika1 kcal
-
43.8g pangasius52 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
13.1g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
Összesen
114
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1340.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 348.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3400 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 936 micro
Összesen
651
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 178.5 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5361 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 2566 mg
-
Nátrium 2081 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1392.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 865 micro
-
Kolin: 721 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4993 micro
-
β-karotin 13600 micro
-
β-crypt 643 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3745 micro
Összesen
2603
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 595 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
250 g gyors rizs
-
1 kis db cukkini
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
140 g csemegekukorica
-
1 db kápia paprika
-
1 kg pangasius
-
curry por ízlés szerint
-
3 dl alaplé
-
só ízlés szerint
-
citrombors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A cápaharcsa-filét kockákra vágjuk, sózzuk, citromborsozzuk, hütőbe tesszük.
- A zöldségeket összekockázzuk.
- Serpenyőben olívaolajon gyorsan lepirítjuk a halat, és kivesszük egy tálba.
- A zöldségeket ugyancsak gyorsan lepiritjuk, sóval, citromborssal, curry-vel ízesítjük, félretesszük egy tálba.
- A serpenyőbe a barna expressz rizst, kevés olívaolajon forrósítjuk, curry-vel, sóval ízesítjük, majd a húsleveslével puhára pároljuk.
- A rizshez adjuk a zöldségeket, a kukoricakonzervet és a halat, majd finoman összeforgatjuk, és kb 5-6 percig együtt pirítjuk.
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3675
- Feltöltés dátuma: 2011. július 28.
Ajánló
Aki szereti a halat, annak igazán finom könnyű étel. Mindamellett nagyon egészséges! Lehet hozzá bármilyen más zöldséget is használni: brokkolit, gombát, zöldborsót...stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel nagyon szeretem a halat, és egészséges is, sokat kísérletezem vele. Többnyire csak szálkamentes halat használok, mert azt könnyebb utána fogyasztani. Ezt a receptet diéta alatt is lehet fogyasztani, könnyű étel sok zöldséggel. A hal mirelit is lehet, akkor előbb ki kell engedni, vagy mikróban pár percig olvasztani. Gyorsan kell lepirítani mindent, hogy a hal ne essen szét, a zöldségek pedig roppanósak maradjanak.