r
Nosalty Logó

Camembertmártogatós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Camembertmártogatós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    1709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A camembert sajtot ujjnyi távolságban, félig bevagdossuk, majd 90 fokban elforgatva megismételjük, így négyzetesen beirdalva. Ezt az oldalát megkenjük 1 evőkanál mézzel.
  2. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd mehet rá a camembert sajt a mézes oldalával lefelé. Körülbelül 5-6 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
  3. A szőlőszemeket félbevágjuk, majd a magvakat is durván felaprítjuk. Abban a serpenyőben, amiben a sajtot pirítottuk, beleszórjuk a magvakat és gyakori kevergetés mellett 5-10 perc alatt megpirítjuk.
  4. Egy hőálló edénybe szórjuk a szőlőket és a magvakat, elkeverjük egymással. Az edény szélére húzzuk, hogy középen legyen hely a sajtnak, majd a lepirított oldalával felfelé középre helyezzük a camembertkorongot.
  5. Egy evőkanál mézet csurgatunk a sajtra és a szőlős keverékre is, meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal, majd mehet rá a bazsalikom is.
  6. Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon 15 perc alatt készre sütjük. Pirítóssal tálaljuk és a folyós sajtba mártogatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1981
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Camembertmártogatós
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...