r
Nosalty Logó

Cake pops

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Cake pops
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 12568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    778 g
  • Telített zsírsav
    469 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6958.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    2770 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1263.6 g
  • Cukor
    774 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5207 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1119 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1871 micro
Összesen 12568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, oldalait kivajazzuk, kilisztezzük.
  2. Először a piskótát készítjük el; a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne.
  3. Belereszeljük a gyümölcsök héját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk (Itt tettem bele egy kevés piros ételfestéket).
  4. A tésztát a formába kanalazzuk, és megsütjük. Végezzünk tűpróbát is! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet (tettem bele egy kevés puncsos pudingport, hogy szép rózsaszín színe legyen), majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  6. Levesszük a tűzről, és néha-néha megkevergetve hűlni hagyjuk.
  7. Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. Addig keverjük, amíg szemcsés.
  8. A kihűlt tejes krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, és megpróbáljuk minél krémesebbre kavarni (ez legalább 4-5 perc), végül hozzáadjuk a vaníliát, és félretesszük.
  9. Ha a piskóta teljesen kihűlt, egy edénybe tesszük, és minél kisebb darabokra törjük össze (Robotgéppel csináltam, és jó morzsás lett az egész).
  10. Ha már megvannak a kis morzsák, hozzáadjuk a krémet is, amitől majd összeáll az egész massza, és formázható lesz.
  11. Megragadunk egy kis tésztát (legegyszerűbb fagylaltoskanállal szedni), és kézzel golyókat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ha az összes tészta elfogyott, az egész tepsit a hűtőbe rakjuk.
  12. Előveszünk egy csomó evőpálcikát (ahány kis golyót csináltunk), és szappanos vízben jól megmossuk őket, majd papíron megszárítjuk.
  13. Ha a golyók kellőképpen lehűltek, és nem nagyon formázhatóak, akkor egy kis tálban felolvasztunk először egy tábla csokit (Én mikróban csináltam, mert annyi volt a golyó és a csoki, hogy rengeteg idő lett volna duplafalú edényben megcsinálni, de a mikróban elég volt 2 perc.), és először a pálcika végeit egy kicsit belenyomjuk a csokiba, lecsöpögtetjük, és a csokis végével beleszúrjuk a golyóba. Félretesszük, és hagyjuk megdermedni a csokit benne. Ezt megcsináljuk mindegyik golyóval.
  14. Ha már a csoki tartja a golyót, akkor az egész golyót belemárthatjuk a csokiba, egy kanál segítségével tesszük rá a csokit, ahova már nem ér el, és a tál oldalához ütögetve a pálcát, csurgatjuk le róla a felesleges csokit. Itt nagyon óvatosnak kell lenni, különben a golyó letörik a pálcáról.
  15. A még meg nem száradt csokit gyorsan beleforgatjuk színes cukorba, mogyoródarabkákba, vagy bármi másba, ami éppen van, de üresen is lehet hagyni. De a maradék fehércsokiba is tehetünk egy kis piros ételfestéket, hogy szép rózsaszínes legyen, ezt beletesszük egy zacskóba, lyukat vágunk a végére, és a megszáradt csoki tetejére nyomjuk.
  16. Végigcsináljuk ezt az összes golyóval, és hagyjuk a csokit megdermedni.
  17. Ha a csokit megdermedt, celofánba csomagoljuk, és egy szalaggal megkötjük.
  18. Egy dobozra lyukakat vágunk, és beleállítjuk az elkészült pálcákat, de ha van otthon hungarocell az még jobb.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 77676
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annyira nem bonyolult a sütemény, mint elsőnek hangzik, de rengeteg munka van vele, az biztos. Viszont nagyon megéri, csodálatosan néz ki, és nagyon finom is. Mivel kifejezetten ilyen receptet nem tálaltam semmilyen angol oldalon, ott mindent félkész dolgokból csinálnak, úgy döntöttem, hogy leírom a receptet nem félkész dolgokból is, hogy bárki meg tudja csinálni, és hát íme itt az eredmény.

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...