Cake pops
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskóta alaphoz
-
38g vaj269 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
32g tojás40 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
A krémhez
-
30g tej17 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0 kcal
-
4g pudingpor14 kcal
A bevonathoz
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
18 kcal
Összesen
1046
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskóta alaphoz
-
450g vaj3227 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A krémhez
-
360g tej202 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
225g vaj1613 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
A bevonathoz
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
57g színes cukorka217 kcal
Összesen
12568
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskóta alaphoz
-
14.8g vaj106 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
A krémhez
-
11.8g tej7 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0 kcal
-
1.5g pudingpor6 kcal
A bevonathoz
-
6.6g fehér csokoládé35 kcal
-
6.6g étcsokoládé36 kcal
-
6.6g tejcsokoládé35 kcal
-
1.9g színes cukorka7 kcal
Összesen
413
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.3 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
1046
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 148.9 g
Zsír
-
Összesen 778 g
-
Telített zsírsav 469 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 223 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 2816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6958.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 311 mg
-
Kálcium 1897 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 613 mg
-
Foszfor 2770 mg
-
Nátrium 1304 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1263.6 g
-
Cukor 774 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 448.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 1327 mg
-
Retinol - A vitamin: 5207 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1119 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1871 micro
Összesen
12568
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
413
kcal
Hozzávalók
A piskóta alaphoz
A krémhez
-
360 ml tej
-
60 g finomliszt
-
225 g vaj
-
100 g cukor
-
2 ek vanília kivonat
A bevonathoz
-
20 dkg fehér csokoládé
-
20 dkg étcsokoládé
-
20 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
A piskóta alaphoz
- A sütőt előmelegítjük, és egy tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, oldalait kivajazzuk, kilisztezzük.
- Először a piskótát készítjük el; a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne.
- Belereszeljük a gyümölcsök héját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk (Itt tettem bele egy kevés piros ételfestéket).
- A tésztát a formába kanalazzuk, és megsütjük. Végezzünk tűpróbát is! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
- Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet (tettem bele egy kevés puncsos pudingport, hogy szép rózsaszín színe legyen), majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
- Levesszük a tűzről, és néha-néha megkevergetve hűlni hagyjuk.
- Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. Addig keverjük, amíg szemcsés.
- A kihűlt tejes krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, és megpróbáljuk minél krémesebbre kavarni (ez legalább 4-5 perc), végül hozzáadjuk a vaníliát, és félretesszük.
- Ha a piskóta teljesen kihűlt, egy edénybe tesszük, és minél kisebb darabokra törjük össze (Robotgéppel csináltam, és jó morzsás lett az egész).
- Ha már megvannak a kis morzsák, hozzáadjuk a krémet is, amitől majd összeáll az egész massza, és formázható lesz.
- Megragadunk egy kis tésztát (legegyszerűbb fagylaltoskanállal szedni), és kézzel golyókat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ha az összes tészta elfogyott, az egész tepsit a hűtőbe rakjuk.
- Előveszünk egy csomó evőpálcikát (ahány kis golyót csináltunk), és szappanos vízben jól megmossuk őket, majd papíron megszárítjuk.
- Ha a golyók kellőképpen lehűltek, és nem nagyon formázhatóak, akkor egy kis tálban felolvasztunk először egy tábla csokit (Én mikróban csináltam, mert annyi volt a golyó és a csoki, hogy rengeteg idő lett volna duplafalú edényben megcsinálni, de a mikróban elég volt 2 perc.), és először a pálcika végeit egy kicsit belenyomjuk a csokiba, lecsöpögtetjük, és a csokis végével beleszúrjuk a golyóba. Félretesszük, és hagyjuk megdermedni a csokit benne. Ezt megcsináljuk mindegyik golyóval.
- Ha már a csoki tartja a golyót, akkor az egész golyót belemárthatjuk a csokiba, egy kanál segítségével tesszük rá a csokit, ahova már nem ér el, és a tál oldalához ütögetve a pálcát, csurgatjuk le róla a felesleges csokit. Itt nagyon óvatosnak kell lenni, különben a golyó letörik a pálcáról.
- A még meg nem száradt csokit gyorsan beleforgatjuk színes cukorba, mogyoródarabkákba, vagy bármi másba, ami éppen van, de üresen is lehet hagyni. De a maradék fehércsokiba is tehetünk egy kis piros ételfestéket, hogy szép rózsaszínes legyen, ezt beletesszük egy zacskóba, lyukat vágunk a végére, és a megszáradt csoki tetejére nyomjuk.
- Végigcsináljuk ezt az összes golyóval, és hagyjuk a csokit megdermedni.
- Ha a csokit megdermedt, celofánba csomagoljuk, és egy szalaggal megkötjük.
- Egy dobozra lyukakat vágunk, és beleállítjuk az elkészült pálcákat, de ha van otthon hungarocell az még jobb.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 368
- Össznézettség: 78754
- Feltöltés dátuma: 2010. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Júlia
207 recept
Annyira nem bonyolult a sütemény, mint elsőnek hangzik, de rengeteg munka van vele, az biztos. Viszont nagyon megéri, csodálatosan néz ki, és nagyon finom is. Mivel kifejezetten ilyen receptet nem tálaltam semmilyen angol oldalon, ott mindent félkész dolgokból csinálnak, úgy döntöttem, hogy leírom a receptet nem félkész dolgokból is, hogy bárki meg tudja csinálni, és hát íme itt az eredmény.