r
Nosalty Logó

Cake pops

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Júlia
Cake pops
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

1046
Kalória
12.4g
Fehérje
105.3g
Szénhidrátok
64.8g
Zsír
37.4g
Víz
234.6g
Koleszterin
3.1g
Rost
64.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 12568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    778 g
  • Telített zsírsav
    469 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6958.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    2770 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1263.6 g
  • Cukor
    774 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5207 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1119 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1871 micro
Összesen 12568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, oldalait kivajazzuk, kilisztezzük.
  2. Először a piskótát készítjük el; a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne.
  3. Belereszeljük a gyümölcsök héját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk (Itt tettem bele egy kevés piros ételfestéket).
  4. A tésztát a formába kanalazzuk, és megsütjük. Végezzünk tűpróbát is! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet (tettem bele egy kevés puncsos pudingport, hogy szép rózsaszín színe legyen), majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  6. Levesszük a tűzről, és néha-néha megkevergetve hűlni hagyjuk.
  7. Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. Addig keverjük, amíg szemcsés.
  8. A kihűlt tejes krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, és megpróbáljuk minél krémesebbre kavarni (ez legalább 4-5 perc), végül hozzáadjuk a vaníliát, és félretesszük.
  9. Ha a piskóta teljesen kihűlt, egy edénybe tesszük, és minél kisebb darabokra törjük össze (Robotgéppel csináltam, és jó morzsás lett az egész).
  10. Ha már megvannak a kis morzsák, hozzáadjuk a krémet is, amitől majd összeáll az egész massza, és formázható lesz.
  11. Megragadunk egy kis tésztát (legegyszerűbb fagylaltoskanállal szedni), és kézzel golyókat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ha az összes tészta elfogyott, az egész tepsit a hűtőbe rakjuk.
  12. Előveszünk egy csomó evőpálcikát (ahány kis golyót csináltunk), és szappanos vízben jól megmossuk őket, majd papíron megszárítjuk.
  13. Ha a golyók kellőképpen lehűltek, és nem nagyon formázhatóak, akkor egy kis tálban felolvasztunk először egy tábla csokit (Én mikróban csináltam, mert annyi volt a golyó és a csoki, hogy rengeteg idő lett volna duplafalú edényben megcsinálni, de a mikróban elég volt 2 perc.), és először a pálcika végeit egy kicsit belenyomjuk a csokiba, lecsöpögtetjük, és a csokis végével beleszúrjuk a golyóba. Félretesszük, és hagyjuk megdermedni a csokit benne. Ezt megcsináljuk mindegyik golyóval.
  14. Ha már a csoki tartja a golyót, akkor az egész golyót belemárthatjuk a csokiba, egy kanál segítségével tesszük rá a csokit, ahova már nem ér el, és a tál oldalához ütögetve a pálcát, csurgatjuk le róla a felesleges csokit. Itt nagyon óvatosnak kell lenni, különben a golyó letörik a pálcáról.
  15. A még meg nem száradt csokit gyorsan beleforgatjuk színes cukorba, mogyoródarabkákba, vagy bármi másba, ami éppen van, de üresen is lehet hagyni. De a maradék fehércsokiba is tehetünk egy kis piros ételfestéket, hogy szép rózsaszínes legyen, ezt beletesszük egy zacskóba, lyukat vágunk a végére, és a megszáradt csoki tetejére nyomjuk.
  16. Végigcsináljuk ezt az összes golyóval, és hagyjuk a csokit megdermedni.
  17. Ha a csokit megdermedt, celofánba csomagoljuk, és egy szalaggal megkötjük.
  18. Egy dobozra lyukakat vágunk, és beleállítjuk az elkészült pálcákat, de ha van otthon hungarocell az még jobb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 160 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Annyira nem bonyolult a sütemény, mint elsőnek hangzik, de rengeteg munka van vele, az biztos. Viszont nagyon megéri, csodálatosan néz ki, és nagyon finom is. Mivel kifejezetten ilyen receptet nem tálaltam semmilyen angol oldalon, ott mindent félkész dolgokból csinálnak, úgy döntöttem, hogy leírom a receptet nem félkész dolgokból is, hogy bárki meg tudja csinálni, és hát íme itt az eredmény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kókuszos kekszgolyó dióval

A kekszgolyó az egyik legegyszerűbb, mégis isteni desszert. A legtöbb hozzávaló valószínűleg már most is megtalálható a konyhánkban, így váratlan vendégeknél is könnyen működik.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!