Burgonyás kenyér tejszínes tang zhonggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tejszínes tang zhong-hoz
-
5g habtejszín15 kcal
-
8g tej4 kcal
-
8 kcal
A kenyértésztához
-
20g burgonyapüré23 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
3 kcal
-
25g víz0 kcal
-
34 kcal
-
186 kcal
Összesen
311
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tejszínes tang zhong-hoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
75g tej42 kcal
-
85 kcal
A kenyértésztához
-
200g burgonyapüré226 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
11g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
250g víz0 kcal
-
338 kcal
-
550g tönkölybúza liszt1859 kcal
Összesen
3100
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tejszínes tang zhong-hoz
-
3.7g habtejszín11 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
1.9g tönkölybúza liszt6 kcal
A kenyértésztához
-
14.9g burgonyapüré17 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
18.6g víz0 kcal
-
25 kcal
-
139 kcal
Összesen
231
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
311
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.9 g
Zsír
-
Összesen 82.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9464.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 971 mg
-
Foszfor 2923 mg
-
Nátrium 5029 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 532.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 520 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1155 micro
Összesen
3100
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A tejszínes tang zhong-hoz
-
50 ml habtejszín
-
25 g tönkölybúza liszt
A kenyértésztához
-
20 dkg burgonyapüré
-
5 dkg vaj
-
1 ek só
-
1 teáskanál cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2.5 dl víz
-
55 dkg tönkölybúza liszt
Elkészítés
A tejszínes tang zhong-hoz
- Először a tang zhongot készítjük el úgy, hogy a tejet, a tejszínt és a lisztet hidegen habverővel csomómentesre keverjük, amit aztán felforralunk, kb. 1 percig főzzük, míg krémes állagúra sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és lehűtjük.
- A vízben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk rajta 6-7 perc alatt.
- A vajat megolvasztjuk.
- Minden alapanyagot a kenyérsütőgép üstjébe készítünk, és dagasztó programra kapcsoljuk.
- Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és olyan sütőedénybe tesszük, aminek teteje is van.
- Ha újra megkelt a duplájára, a tetejét lefújjuk langyos vízzel, lefedjük, és a kenyeret 230 fokra előmelegítettsütőbe toljuk hőlégkeverésen. Így sütjük 15 percig, majd a tetőt levéve még fél órát 200 fokon sütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2984
- Feltöltés dátuma: 2013. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Piszkált, hogy milyen lehet egy nagy kenyér tang zhonggal. Egyszer már megpróbáltam a tejes tang zhongot, de akkor kovásszal házasítottam, amivel nem jártam sikerrel. Már régebben gondolkodtam rajta, hogy milyen lehet tejszínből elkészíteni ezt az adalékot, de amikor Tormánál láttam a tejes tang zhongot, akkor nem haboztam tovább, nekiláttam. Nagyon finom, lágy tésztát kaptam. Még bőven keleszthettem volna, de csak 10 percet hagytam neki, mert annyira elkezdett növekedni, mikor letakartam, hogy újra attól féltem túlnő, majd összeesik, mint a kovászos változatnál. Legközelebb hagyok még neki egy kis időt, mert akkor még levegősebb lehet a kenyér.