Burgonyás kenyér 1.
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Burgonyás kenyér 1.](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/r2/HY/burgonyas-kenyer-1.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=421%2C289%2C%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=745d8e3fc393d349d278cc5d28da199f)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
747
Kalória
23.1g
Fehérje
159.4g
Szénhidrátok
3.8g
Zsír
206.5g
Víz
-
Koleszterin
16.8g
Rost
6.8g
Cukor
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
332 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
150g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
6 kcal
Összesen
747
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g kenyérliszt bl801444 kcal
-
1328 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
600g víz0 kcal
-
22g só0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
23 kcal
Összesen
2987
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
24.2g kenyérliszt bl8087 kcal
-
24.2g teljes kiőrlésű liszt80 kcal
-
12.1g burgonya7 kcal
-
36.3g víz0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
1.5g méz5 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2878.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 2146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 206.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
747
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.3 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11512.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 613 mg
-
Foszfor 1811 mg
-
Nátrium 8584 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 67 mg
Víz
-
Összesen 826.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1210 micro
Összesen
2987
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
180
kcal
Elkészítés
- A liszteket a munkaasztalra szitálom és elkeverem a sóval (külön-külön). Ami a teljes kiőrlésűből fent marad, azt is beleöntöm, és egy mélyedést formálok a közepén.
- A főzőléből kiveszek 2 dl-t. 2/3-ad része forró, 1/3-ad része pedig hideg. Ebben elkeverem a mézet és az élesztőt. Letakarva langyos helyen felfuttatom 15 perc alatt.
- Ha az élesztő felfutott a mélyedés közepébe öntöm, és egy villával annyi lisztet keverek hozzá csomómentesen, hogy egy sűrűbb palacsinta tészta állagot kapjak. Ezt addig folytatom, amíg van vizem.
- Amikor a víz elfogyott, tovább keverem hozzá a lisztet, amíg már nem ragad a tésztám.
- Ezután kézzel gyúrom úgy, hogy a sarkait mindig középre hajtom és körbe forgatom közben, 5 percig.
- Ha ezzel megvagyok az egyik kezemmel a tésztát fogom, a másikkal pedig előre fele tolom a végét. Ezt újabb 5 percig csinálom. Ha egy kis darabot kézzel szét tudok húzni olyan vékonyra,hogy a fény átvilágítson rajta, készen vagyok.
- Cipót formálok belőle, megszórom liszttel a tetejét és szobahőmérsékleten 3 órát kelesztem.
- Nagyjából duplájára kel majd a tésztám, ekkor kiveszem a tálból, és még egyszer az először alkalmazott technikával 5 percig gyúrom, majd téglalap alakúra formázom.
- A sarkait behajtom, összetekerem, majd megfordítom és újra téglalap alakúra formázom. Ezt még 2x megismétlem, majd harmadszorra már nem lapítom téglalappá.
- Összeillesztéssel lefelé egy lisztes konyharuhára fektetem, és betakarom a tetejét. Másfél órát kelesztem.
- A sütő rácsára egy vastag márvány vagy terméskő lapot teszek, az aljába pedig egy fém tálat, tele lávakövekkel.
- Ha a kenyerem megkelt, a tetejét bepermetezem vízzel, lisztet szitálok rá és éles késsel, vagy borotvapengével oldalirányba bevagdosom. A forró lapra teszem (amit előtte vastagon beliszteztem) és a tálba pedig 2 dl meleg vizet öntök.
- 10 perc elteltével kiveszem a tálat, még 5 perc után pedig mérsékelem a hőmérsékletet 180 fokra és így sütöm újabb 15 percig.
- A kész kenyeret rácson kihűtöm teljesen.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Sütés ideje: 30 perc
A kedvenc kenyérreceptem.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!