r
Nosalty Logó

Bundás garnéla koktélszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbi06
Bundás garnéla koktélszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A rákhoz

A szószhoz

Összesen 3083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A rákhoz

A szószhoz

Összesen 3083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A rákhoz

A szószhoz

Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    216 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5599.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    3250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 3083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    216 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5599.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    3250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 3083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    149 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A rákhoz

A szószhoz

Elkészítés

A rákhoz

  1. A rákokat megpucoljuk, a páncélt és fejeket felhasználhatjuk egy leves vagy mártás alapjaként.
  2. A zabot apróra vágjuk (ne daráljuk!), majd összekeverjük a morzsával, és leszitáljuk. Így csak a nagyobb darabok maradnak meg, amitől a bunda ropogós marad.
  3. Liszt --> tojás --> zabos morzsa --> Forró olaj --> a felesleges zsírt lecsöpögtetjük.
  4. A mártást előtte, de akár frissen is bekeverhetjük, és indulhat a tunkolás.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 40423
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 05.

Ajánló

Azért preferálom az előfőzött rákokat, mert elég neki ez az 1-2 percnyi hőbehatás. Ha ennél tovább éri őket hő, rágósak és gumiszerűek lesznek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Le volt árazva az egyik hipermarket halpultjánál a rák.

Hozzávalók

A rákhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...