r
Nosalty Logó

Buli rágcsa

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Buli rágcsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 1463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4553.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    2986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    316 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 1463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük az oregánóval, az olajjal, és egybe dagasztjuk az élesztős vízzel, végül a sót is hozzáadjuk, és addig dagasztjuk, míg a tészta elválik a tál falától és a kezünktől.
  3. Kiolajozott kelesztőtálba tesszük a tésztát, és lefedve kb. 3/4-1 órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kettéosztjuk, lisztezett munkafelületen 2 db vékony, kb. 40x20-25 cm-es téglalapot nyújtunk belőle.

Töltelék

  1. A kinyújtott tésztát megkenjük pizzaszósszal, és megszórjuk a ropogós sült hagymával.
  2. A tésztalapot félbehajtjuk, hogy belülre kerüljön a töltelék, és derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk belőle.
  3. A tésztacsíkokat két irányba sodorva megcsavarjuk önmaga körül, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Tetejére

  1. A tésztafonatokat megkenjük felvert tojással, és frissen reszelt parmezánnal hintjük meg.
  2. 230 fokon, légkeverésen 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 10368
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Buli rágcsa
Évi néni 1830 recept

Nevéhez híven bulira sütöttem többféle variációban. Azt azonban nem tudtam, hogy a fiam "kis pajtásai" is megjönnek, úgyhogy a készülődés közepette még egy dupla adagot feldobhattam a tűzre. Minden elfogyott pillanatok alatt. A tészta receptjét Limaránál olvastam, és azóta már többször elkészítettem.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...