r
Nosalty Logó

Bulgur saláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
kga
Bulgur saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 2314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2759.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11037.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    8295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    963 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4092 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3890 micro
Összesen 2314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

Elkészítés

A bulgurhoz

  1. Bulgur előkészítése:
  2. A bulgurt hőálló edénybe öntjük, ami lezárató.
  3. A 3 dl vizet felforraljuk 1 teáskanál sima sóval, majd nyakon öntjük vele a bulgurt.
  4. Rátesszük az edény tetejét, ésnagyjából 15 - 20 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. (Ha a víz túl sok lenne, akkor óvatosan le lehet önteni a felesleget. Ha túl sok, akkor az öntethez egy kevés vizet adva lehet pótolni.)
  5. Az öntet elkészítése:
  6. A mentalevelet és a petrezselymet a darabos tengeri sóval mozsárban összetörjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük.
  7. Apró kockákra (1/2 cm)vágjuk a paradicsomot.
  8. A vöröshagymát minél apróbbra vágjuk fel.
  9. Hozzáadjuk az olívaolajat, a 2 citrom levét, a kockára vágottparadicsomot, a felaprított vöröshagymát és a fahéjat, a mentás tengeri sóhoz, és alaposan összekeverjük.
  10. Állni hagyjuk 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.
  11. A saláta elkészítése:
  12. A bulgurt és az öntetet összekeverjük, alaposan összeforgatjuk, és betesszük a hűtőbe.
  13. 4-5 óra pihenés után tálaljuk.
  14. Minél többet pihen, annál jobban összeérnek az ízek!
  • Receptkönyvben: 449
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 105186
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 06.

Ajánló

Grillezet húsokhoz, vagy csak úgy magában is kiváló!

Receptkategóriák

Ellepte a fűszerkertemet a menta. A legjobb mód megszabadulni tőle, hogy ha olyan ételt készítek, amibe töménytelen mennyiség kell belőle. Ezért esett a választásom erre a kiváló köretre.

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...