r
Nosalty Logó

Brokkolisaláta feta sajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Brokkolisaláta feta sajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

223
Kalória
10.1g
Fehérje
11.9g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
156.4g
Víz
44.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
2.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    156.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5475.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    3089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    625.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4884 micro
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, és lobogó, sós vízben feltesszük főni. Mindössze pár percre van szüksége, mindenképpen vigyázni kell, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, és félkarikára vágjuk. Nagyjából szétszedegetjük a szálakat, és egy nagyobbacska tálba szórjuk.
  3. A paradicsomot apróra felkockázzuk, és mehet a hagyma után.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, a kés lapjával rátehénkedünk, majd felszeleteljük.
  5. Az olajbogyót felkarikázzuk, és szintén a tálba dobjuk (ez szinte bármilyen lehet: zöld, fekete vagy paprikával töltött is).
  6. A feldarabolt zöldségekhez hozzáadjuk az ízesítőket, fűszereket is: a nagyon kevés sót (a feta sajt már amúgy is sós), a frissen őrölt fekete borsot, a pesto-t, az oregánót, az olívaolajat, és jó alaposan összekutyuljuk az egészet.
  7. A feta sajtot egyszer egy centiméteres kockákra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a zöldségekhez. Innentől kezdve már nem szabad egyszerűen megkeverni, csak összeforgatni, különben a feta sajt teljesen szétesik. (Ajánlom, hogy puhább feta sajtot használjunk hozzá, az én tapasztalataim szerint azzal finomabb lesz a saláta.)
  8. A roppanósra főtt brokkolit rózsákra szedjük, és hozzáadjuk a salátához. Óvatosan összeforgatjuk. Ha van idő rá, akkor pár órát hűtőszekrényben pihentetjük. De melegen is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Évekkel ezelőtt láttam valami hasonlót egy tévéműsorban. Annyira megtetszett, hogy elkészítettem a saját változatomat. Nagyon finom és laktató. Ezt a salátát még azok is szokták szeretni, akik a brokkolival hadilábon állnak. Kipróbáltam már minden ismerősömön ezt a receptet, és eddig mindenkinek ízlett. Ez egy olyan saláta, amire a pasik sem húzzák a szájukat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Gréti

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!