r
Nosalty Logó

Brokkolis-pecorinos orzo

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Eleonora - Multikulti flancolda
Brokkolis-pecorinos orzo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4283 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet a brokkoli főzéséhez, de csak annyit, amennyi egy fej brokkolit szétszedett állapotban éppen, hogy csak elfed, de a legjobb, ha van párolóbetétünk. Aprítsuk fel a hagymákat, a brokkolit szedjük rózsáira, a szárát karikázzuk vagy kockázzuk. Húzzuk és csipegessük le a citromillatú kakukkfű leveleit. Ha közönséges kakukkfüvünk van, akkor egy apró csipetnyi reszelt citromhéjjal pótolhatjuk a hiányt.
  2. Egy wokban vagy egy egyenletes hőelosztású, magas falú edényben, olaj nélkül pirítsuk meg a napraforgómagokat maximum fokozaton. Folyamatosan kevergessük mindaddig, amíg el nem kezdenek barnulni. Öntsük ki egy kis tálkába, és tegyük félre.
  3. Ugyanebben az edényben hevítsünk fel 1/2 ek olívaolajat, és alacsony lángon dinszteljük a felaprított vörös- és fokhagyma felét 2 percig. Adjuk hozzá a kakukkfű-levélkéket és az orzot, majd 1 perc erejéig pirítgassuk közepes lángon. Öntsük hozzá a 350 ml alaplevet (vagy vizet), és 10-12 percig hagyjuk lefedett állapotban főni alacsony fokozaton. Időnként kevergessük meg, és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, hogy az orzo ne legyen száraz.
  4. Miközben fővöget az orzo, borítsuk a már lobogó vízbe a brokkolit, vagy helyezzük a párolóbetétbe, és fedéllel lefedve főzzük/pároljuk 6-8 percig. A főzési idő lejárta előtt 2 perccel hevítsünk 1/2 ek olívaolajat egy serpenyőben, és a hagymák megmaradt felét pirítsuk közepes lángon 1 percig. Ha főztük, szűrjük le a brokkolit, keverjük hozzá a hagymához, és tovabbi 2 percen át kevergessük. Sóval, borssal ízesítsük.
  5. Az orzo megpuhulását követően öntsük hozzá a hagymás brokkolit, a reszelt sajt felét, és pirítgassuk további 1-2 percig. Óvatosan kavargassuk, hogy a brokkolirózsák lehető legkevésbé legyenek széttrancsírozva. Kóstoljuk meg, ha igényeljük, sózzuk és borsozzuk.
  6. Tálaláskor halmozzuk a brokkolis orzot a tányérra, szórjuk meg a megmaradt reszelt sajttal és a pirított napraforgómaggal.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 274
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis-pecorinos orzo
Eleonora - Multikulti flancolda 5 recept

Az unalmas ízű brokkolis tészta párost az erős, fűszeres ízű szardíniai juhsajt és a citromillatú kakukkfű különleges fogássá varázsolja. A legfobb kedvencem benne az, hogy nagyjábol fél órás procedúrával elkészíthető. <3

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...