Brokkolis-pecorinos orzo
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Eleonora - Multikulti flancolda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
10g napraforgómag58 kcal
-
85g orzo0 kcal
-
25g pecorino sajt97 kcal
-
175g zöldség alaplé12 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
277
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
20g napraforgómag117 kcal
-
170g orzo0 kcal
-
50g pecorino sajt194 kcal
-
350g zöldség alaplé25 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
557
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
41.7g brokkoli9 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
1.7g napraforgómag10 kcal
-
14.2g orzo0 kcal
-
4.2g pecorino sajt16 kcal
-
29.2g zöldség alaplé2 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
47
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1760.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 176.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 625 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2142 micro
Összesen
277
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3521.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 751 mg
-
Nátrium 1827 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 352.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 288 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 315 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1251 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4283 micro
Összesen
557
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db brokkoli
-
5 g kakukkfű (citromillatú kakukkfűvet ir elo a recept, ha nem tudsz beszerezni ilyen fajtat egy kis csipetnyi reszelt citromhejjal megadhatod a kivant citrusossagot.)
-
20 g napraforgómag
-
50 g pecorino sajt
-
350 ml zöldség alaplé
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
Elkészítés
- Tegyünk fel vizet a brokkoli főzéséhez, de csak annyit, amennyi egy fej brokkolit szétszedett állapotban éppen, hogy csak elfed, de a legjobb, ha van párolóbetétünk. Aprítsuk fel a hagymákat, a brokkolit szedjük rózsáira, a szárát karikázzuk vagy kockázzuk. Húzzuk és csipegessük le a citromillatú kakukkfű leveleit. Ha közönséges kakukkfüvünk van, akkor egy apró csipetnyi reszelt citromhéjjal pótolhatjuk a hiányt.
- Egy wokban vagy egy egyenletes hőelosztású, magas falú edényben, olaj nélkül pirítsuk meg a napraforgómagokat maximum fokozaton. Folyamatosan kevergessük mindaddig, amíg el nem kezdenek barnulni. Öntsük ki egy kis tálkába, és tegyük félre.
- Ugyanebben az edényben hevítsünk fel 1/2 ek olívaolajat, és alacsony lángon dinszteljük a felaprított vörös- és fokhagyma felét 2 percig. Adjuk hozzá a kakukkfű-levélkéket és az orzot, majd 1 perc erejéig pirítgassuk közepes lángon. Öntsük hozzá a 350 ml alaplevet (vagy vizet), és 10-12 percig hagyjuk lefedett állapotban főni alacsony fokozaton. Időnként kevergessük meg, és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, hogy az orzo ne legyen száraz.
- Miközben fővöget az orzo, borítsuk a már lobogó vízbe a brokkolit, vagy helyezzük a párolóbetétbe, és fedéllel lefedve főzzük/pároljuk 6-8 percig. A főzési idő lejárta előtt 2 perccel hevítsünk 1/2 ek olívaolajat egy serpenyőben, és a hagymák megmaradt felét pirítsuk közepes lángon 1 percig. Ha főztük, szűrjük le a brokkolit, keverjük hozzá a hagymához, és tovabbi 2 percen át kevergessük. Sóval, borssal ízesítsük.
- Az orzo megpuhulását követően öntsük hozzá a hagymás brokkolit, a reszelt sajt felét, és pirítgassuk további 1-2 percig. Óvatosan kavargassuk, hogy a brokkolirózsák lehető legkevésbé legyenek széttrancsírozva. Kóstoljuk meg, ha igényeljük, sózzuk és borsozzuk.
- Tálaláskor halmozzuk a brokkolis orzot a tányérra, szórjuk meg a megmaradt reszelt sajttal és a pirított napraforgómaggal.
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 274
- Feltöltés dátuma: 2021. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Eleonora - Multikulti flancolda
5 recept
Az unalmas ízű brokkolis tészta párost az erős, fűszeres ízű szardíniai juhsajt és a citromillatú kakukkfű különleges fogássá varázsolja. A legfobb kedvencem benne az, hogy nagyjábol fél órás procedúrával elkészíthető. <3