r
Nosalty Logó

Brokkolis-feta sajtos frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Brokkolis-feta sajtos frittata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    2112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2985 micro
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6443.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    4223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1305 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5970 micro
Összesen 1205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Szükségünk lesz egy olyan edényre, amelyet a gáztűzhelyen/főzőlapon és a sütőben egyaránt használhatunk. Ez lehet egy nyeles lábas, egy sima lábas, lényeg, hogy kicsit magasabb legyen a fala és lehessen mind a tűzhelyen, mind a sütőben használni.
  2. Az edényben hevítsünk egy kis zsírt, ezen fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, dobjuk rá a bacont és alaposan pirítsuk le. Tegyük félre.
  3. A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira, és lobogó vízben főzzük félpuhára. Szűrjük le, öblítsük le, és késes aprítógépben vagy botmixer segítségével teljesen pürésítsük.
  4. Üssük hozzá egyenként a tojásokat, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, és a feta sajtot is adjuk hozzá, keverjük jó habosra.
  5. Tegyük vissza a tűzre a bacont, öntsük rá a tojásos masszát, és közepes lángon süssük addig, míg a széle el nem kezd megsülni. Ezután az edényt tegyük az előmelegített sütőbe, és addig süssük, míg teljesen szilárd lesz a massza és már nem remegős.
  6. Miután kihűlt, borítsuk egy nagy tányérra és mint egy pizzát, szeleteljük fel. Adjunk mellé friss salátát vagy frissen sült péksüteményt. Szórjuk meg a rukkolával és az olajbogyóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3410
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis-feta sajtos frittata
Szofika 104 recept

Finom, egészséges ebéd vagy vacsora a frittata (sütőben sült olasz omlett). Tegyünk bele bármilyen zöldséget, húst, sajtot, fűszert. Íme egy nagyon zöld verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...