r
Nosalty Logó

Brazil répatorta (Bolo de cenoura)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Brazil répatorta (Bolo de cenoura)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

610
Kalória
11.3g
Fehérje
85.9g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
67g
Víz
96.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
56g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 4867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1161 micro
  • β-karotin
    2780 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5202.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    9286 micro
  • β-karotin
    22244 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 4867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    583 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Turmixgépbe tesszük a cukorral, olajjal és a tojásokkal, majd teljesen sima állagúra dolgozzuk.
  2. Egy tálba öntjük a répás keveréket, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport és sót. Kézi habverővel egységesre keverjük és hozzáadjuk a tejfölt is.
  3. Kivajazunk egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk.
  4. A piskótát 10 perc pihentetés után fejjel lefelé egy sütőrácsra borítjuk, ahol hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz

  1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a sűrített tejet és a kakaóport is. Egy habverővel csomómentesre keverjük, majd közepes lángon elkezdjük főzni. Egy spatulával folyamatosan kevergetve egészen sűrűre főzzük. Ha esetleg csomós lenne, simára turmixoljuk. Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percet hűlni.
  2. A csokiszószt a kihűlt piskótára öntjük, majd elegyengetjük a tetején. Megszórjuk tortadarával és szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A brazil répatorta teljesen szembemegy minden konvencióval és szokással, amit az általunk jobban ismert amerikai verzió felállított: tésztájában semmilyen fűszer és olajos mag nincs, illetve a tetejét sem krémsajt vonja be, hanem sűrű és dekadens csokoládészósz. De ami mégis a legérdekesebb tulajdonsága, hogy a zöldséget nem reszelve, hanem turmixolva használja. Ettől egyrészt szuperegyszerű és maceramentes, másrészt lehengerlően puha és szaftos piskótát kapunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!