r
Nosalty Logó

Boszorkánypogácsa Muci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Boszorkánypogácsa Muci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    175 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    3096 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 6327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 10 dkg dióbelet ledarálunk.
  2. 25 dkg dióbelet durvára törünk. /Ezt nejlon zacskóba téve, húsklopfolóval ütögetve lehet legkönnyebben megvalósítani./
  3. A citrom héját lereszeljük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk.
  5. A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk apránként a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet a citrom levét, a lereszelt citromhéjat és végül a darált diót.
  7. Fakanállal jól összekeverjük. Elég lágy tésztát kapunk.
  8. A tojások fehérjét kissé felverjük. Elég csak villával verni, hogy lágy habot kapjunk.
  9. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, amit a kissé felvert tojásfehérjébe mártunk, majd beleforgatjuk a durvára tört dióba. A golyók formálásánál segítség, ha a kezünket kicsit bevizezzük.
  10. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kb. 3 cm távolságra. A golyók közepébe az ujjunkkal mélyedést nyomunk.
  11. Előmelegített sütőben 200 C°-on 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  12. Amikor megsült a közepén lévő mélyedésbe valamilyen szilárd állagú lekvárt teszünk. Én házi meggydzsemet használtam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x 38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3916
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet a Délmagyarország és Délvilág "Nagy süteményes könyv 2" c. szakácskönyvében olvastam. Gondoltam, egyszer kipróbálom. Kisebb módosítás után ez a változat készült el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...