Borsófőzelék
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
noorika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
375g zöldborsó304 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
3g tej1 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
550
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g zöldborsó1215 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
10g tej6 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
2202
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
51.2g zöldborsó41 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11.3g tejföl22 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0.3g tej0 kcal
-
34.1g víz0 kcal
Összesen
74
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 909.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 608.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 1704 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9296 micro
Összesen
550
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 98.9 g
Zsír
-
Összesen 70.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3636.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 1968 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.1 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 2433.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 979 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 603 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 377 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1018 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 399 micro
-
α-karotin 315 micro
-
β-karotin 6818 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37184 micro
Összesen
2202
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1269 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg zöldborsó
-
5 kávéskanál ételízesítő
-
330 g tejföl
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 ek tej
Elkészítés
- A borsót egy lábasba tesszük, és felöntjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük az ételízesítőt, majd letakarjuk, és megvárjuk, amíg felforr.
- Addig elkészítjük a habarást: A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük (kézi habverővel), éppen annyi tejet adunk hozzá, hogy picit lágyítson a sűrűségén.
- Miután felforrt a víz, kb. 4 merőkanál levet teszünk a habaráshoz, amit folyamatosan keverünk tovább, ahogy adagoljuk hozzá a levet, hogy csomómentes legyen.
- Majd óvatosan beleöntjük a habarást a lábasba úgy, hogy közben folyamatosan keverjük habverővel a borsófőzeléket, hogy nehogy összekapja. Ezután pár percig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
- Akkor se ijedjünk meg, ha nem tűnik elég sűrűnek, ahogy hűl, be fog sűrűsödni rendesen.
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 673
- Tegnapi nézettség: 39
- 7 napos nézettség: 294
- Össznézettség: 38046
- Feltöltés dátuma: 2019. április 06.
Ajánló
Ízlés szerint, tükörtojással, sült virslivel stb. tálaljuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
noorika
1 recept
Főzelékből ez a kedvencem, elég sokszor elkészítem. Kritikus vagyok az ételek terén, ezért több recept kipróbálása után az anyukámtól tanult verzió maradt az igazi, egyszerű és finom!