r
Nosalty Logó

Borsófőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
noorika
Borsófőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    1704 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9296 micro
Összesen 550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    2433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    603 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1018 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    6818 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37184 micro
Összesen 2202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót egy lábasba tesszük, és felöntjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük az ételízesítőt, majd letakarjuk, és megvárjuk, amíg felforr.
  2. Addig elkészítjük a habarást: A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük (kézi habverővel), éppen annyi tejet adunk hozzá, hogy picit lágyítson a sűrűségén.
  3. Miután felforrt a víz, kb. 4 merőkanál levet teszünk a habaráshoz, amit folyamatosan keverünk tovább, ahogy adagoljuk hozzá a levet, hogy csomómentes legyen.
  4. Majd óvatosan beleöntjük a habarást a lábasba úgy, hogy közben folyamatosan keverjük habverővel a borsófőzeléket, hogy nehogy összekapja. Ezután pár percig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  5. Akkor se ijedjünk meg, ha nem tűnik elég sűrűnek, ahogy hűl, be fog sűrűsödni rendesen.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 673
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 294
  • Össznézettség: 38046
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 06.

Ajánló

Ízlés szerint, tükörtojással, sült virslivel stb. tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsófőzelék
noorika 1 recept

Főzelékből ez a kedvencem, elég sokszor elkészítem. Kritikus vagyok az ételek terén, ezért több recept kipróbálása után az anyukámtól tanult verzió maradt az igazi, egyszerű és finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...