Borsodó egyszerűen
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
103
Kalória
2.3g
Fehérje
12.8g
Szénhidrátok
1.7g
Zsír
46.6g
Víz
67.5g
Koleszterin
16.9mg
Rost
10.4g
Cukor
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
A sodóhoz
Összesen
103
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
A sodóhoz
Összesen
821
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
103
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.5 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 372.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
821
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
146
kcal
Elkészítés
A sodóhoz
- A tojásokat szétválasztjuk. A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a rudat is feltesszük főni a fehérborral. A bor legyen meleg, de ne túlságosan forró.
- A sárgájákat kihabosítjuk a cukorral, keményítővel és egy evőkanál borral. A meleg bort fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a sárgájás keverékhez, ezzel hőkiegyenlítést végezve. Ha minden bort hozzáadtunk, a keveréket visszaöntjük a fazékba és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
- A sárgájás krémet félretesszük. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A fehérjehabot három adagban a még meleg sárgájás krémhez keverjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 15 perc
A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. Elkészítéséhez érdemes valamilyen jó minőségű alkoholt választani, nehogy kellemetlen, lőrés aromát kapjon a sodó.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!