Borsókrémes orzórizottó spárgával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
orzórizottó
-
63g zöldborsó51 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
75g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
-
9g vaj63 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g orzo0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
21g lime5 kcal
-
5g pisztácia29 kcal
sült spárga
-
63g zöldspárga9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
Összesen
372
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
orzórizottó
-
250g zöldborsó203 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g orzo0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
85g lime21 kcal
-
20g pisztácia114 kcal
sült spárga
-
250g zöldspárga35 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
Összesen
1485
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
orzórizottó
-
15.9g zöldborsó13 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
19g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fűszerkeverék0 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
19g orzo0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
5.4g lime1 kcal
-
1.3g pisztácia7 kcal
sült spárga
-
15.9g zöldspárga2 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
Összesen
94
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 234.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2013 micro
Összesen
372
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 123.1 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1943.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 788 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 938.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1054 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 823 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 2674 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8050 micro
Összesen
1485
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 511 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
orzórizottó
-
250 g zöldborsó
-
2 dl habtejszín
-
3 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
35 g vaj
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
300 g orzo
sült spárga
-
250 g zöldspárga
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
orzórizottó
- A zöldborsót forró vízzel leforrázzuk, majd hagyjuk állni pár percet. Ez arra szolgál, hogy picit megpuhuljon és könnyebb legyen turmixolni, mint nyersen. A borsót ezután leszűrjük, és kb. a negyedét félretesszük, a többit pedig turmixba tesszük.
- A borsóhoz hozzáöntjük a tejszínt és a vizet, ízlés szerint fűszerezzük (nálunk a a cajun most az aktuális szerelem!), majd tökéletesen simára turmixoljuk.
- Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pároljuk rajta a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk az orzótésztát és a félretett zöldborsót, majd egy gyors átkeverés után felöntjük a borsós turmixszal.
- Gyakori kevergetés mellett, nagyjából 15-20 perc alatt készre főzzük a tésztát. Ha szükséges, pótoljuk rajta a folyadékot.
- Tálaláskor ízlés szerint megszórjuk mentával és pisztáciával, és facsarunk rá némi limelevet is.
sült spárga
- A spárgák szárát letörjük, majd összeforgatjuk az olívaolajjal és sózzuk-borsozzuk.
- 185 fokos sütőben 15 percet sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Reszelt parmezánnal és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 676
- Feltöltés dátuma: 2024. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Imádjuk az orzót, ezt a különleges formájú durumtésztát, rizottószerűen elkészítve pedig különösen nagy kedvencünk. Most is ilyenformán főztünk belőle gyors ebédet, némi fagyasztóban talált zöldborsó, egy doboz tejszín, és fél csomag spárga hathatós segítségével.