r
Nosalty Logó

Borsókrémes orzórizottó spárgával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Borsókrémes orzórizottó spárgával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

orzórizottó

sült spárga

372
Kalória
8.9g
Fehérje
18.4g
Szénhidrátok
30.8g
Zsír
234.6g
Víz
77.7g
Koleszterin
6.1g
Rost
7.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

orzórizottó

sült spárga

Összesen 372 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

orzórizottó

sült spárga

Összesen 1485 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

orzórizottó

sült spárga

Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    234.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2013 micro
Összesen 372 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    938.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    2674 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8050 micro
Összesen 1485 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

orzórizottó

  1. A zöldborsót forró vízzel leforrázzuk, majd hagyjuk állni pár percet. Ez arra szolgál, hogy picit megpuhuljon és könnyebb legyen turmixolni, mint nyersen. A borsót ezután leszűrjük, és kb. a negyedét félretesszük, a többit pedig turmixba tesszük.
  2. A borsóhoz hozzáöntjük a tejszínt és a vizet, ízlés szerint fűszerezzük (nálunk a a cajun most az aktuális szerelem!), majd tökéletesen simára turmixoljuk.
  3. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pároljuk rajta a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk az orzótésztát és a félretett zöldborsót, majd egy gyors átkeverés után felöntjük a borsós turmixszal.
  4. Gyakori kevergetés mellett, nagyjából 15-20 perc alatt készre főzzük a tésztát. Ha szükséges, pótoljuk rajta a folyadékot.
  5. Tálaláskor ízlés szerint megszórjuk mentával és pisztáciával, és facsarunk rá némi limelevet is.

sült spárga

  1. A spárgák szárát letörjük, majd összeforgatjuk az olívaolajjal és sózzuk-borsozzuk.
  2. 185 fokos sütőben 15 percet sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Reszelt parmezánnal és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádjuk az orzót, ezt a különleges formájú durumtésztát, rizottószerűen elkészítve pedig különösen nagy kedvencünk. Most is ilyenformán főztünk belőle gyors ebédet, némi fagyasztóban talált zöldborsó, egy doboz tejszín, és fél csomag spárga hathatós segítségével.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!