Boros-szilvás reform kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
5g élesztő5 kcal
-
63g tej35 kcal
-
291 kcal
-
2g méz5 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A töltelékhez
-
140g szilva61 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
579
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
20g élesztő21 kcal
-
250g tej140 kcal
-
1162 kcal
-
7g méz21 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
560g szilva242 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
2313
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
1.4g élesztő2 kcal
-
17.9g tej10 kcal
-
83 kcal
-
0.5g méz2 kcal
-
27 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g vaj7 kcal
A töltelékhez
-
40g szilva17 kcal
-
3.6g mazsola11 kcal
-
7.2g fehérbor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
166
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 153.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
579
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2566.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 483 mg
-
Foszfor 1353 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.5 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 614.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1040 micro
-
β-crypt 184 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1154 micro
Összesen
2313
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dkg élesztő
-
2.5 dl tej
-
1 teáskanál méz
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. Egy kis lábasba tesszük, beleszórjuk a mazsolát is, felöntjük a borral, meghintük fahéjjal és felforraljuk. Lassú tűzön pépesre főzzük. Ha kell, édesítőszerrel igazíthatunk az ízén. Egy sűrű masszát kell kapnunk, amit hagyjunk kihűlni.
- A sütőformát kivajazzuk.
- A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle kb 1 dl-t, elkeverjük benne a mézet, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vaníliás cukrot, a sót. A maradék tejbe még keverjünk némi édesítőszert.
- Jöhet a dagasztás: a lisztes keverékhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék, édesítőszeres tejjel lágy tésztává gyúrjuk. A liszt minőségétől függően a szükséges folyadék mennyisége is változhat.
- Egy órán át letakarva kelesztjük, langyos helyen.
- Előmelegítjuk a sütőt kb. 170 fokra.
- A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a szilvapéppel, és a két szélét kissé felhajtjuk, majd két végéről feltekerjük, mint a rétest. Egyébként félő, hogy a töltelék kifolyik. A formába helyezzük, itt-ott megszúrjuk hústűvel és még 20 percig pihentetjük.
- Lekenjük édesítős tejjel, megszórjuk mandulaszeletkékkel és 35-40 perc alatt megsütjük.
- Ha kész, még forrón tejjel megkenjük, alufóliával 5 percre letakarjuk.
- 5 perc elteltével levesszük a fóliát, konyharuhával befedve hagyjuk a formában kihűlni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25X10X10
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5589
- Feltöltés dátuma: 2010. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretek kísérletezni a teljes kiőrlésű liszttel, és szerettem volna magamnak valami igazán finomat, különlegeset készíteni. Reggelire tejeskávéval nagyon finom volt!