r
Nosalty Logó

Boros-szilvás reform kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Boros-szilvás reform kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

579
Kalória
12.1g
Fehérje
96.9g
Szénhidrátok
16.9g
Zsír
153.6g
Víz
7.5g
Koleszterin
14.3g
Rost
27.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2566.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    614.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. Egy kis lábasba tesszük, beleszórjuk a mazsolát is, felöntjük a borral, meghintük fahéjjal és felforraljuk. Lassú tűzön pépesre főzzük. Ha kell, édesítőszerrel igazíthatunk az ízén. Egy sűrű masszát kell kapnunk, amit hagyjunk kihűlni.
  2. A sütőformát kivajazzuk.
  3. A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle kb 1 dl-t, elkeverjük benne a mézet, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  4. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vaníliás cukrot, a sót. A maradék tejbe még keverjünk némi édesítőszert.
  5. Jöhet a dagasztás: a lisztes keverékhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék, édesítőszeres tejjel lágy tésztává gyúrjuk. A liszt minőségétől függően a szükséges folyadék mennyisége is változhat.
  6. Egy órán át letakarva kelesztjük, langyos helyen.
  7. Előmelegítjuk a sütőt kb. 170 fokra.
  8. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a szilvapéppel, és a két szélét kissé felhajtjuk, majd két végéről feltekerjük, mint a rétest. Egyébként félő, hogy a töltelék kifolyik. A formába helyezzük, itt-ott megszúrjuk hústűvel és még 20 percig pihentetjük.
  9. Lekenjük édesítős tejjel, megszórjuk mandulaszeletkékkel és 35-40 perc alatt megsütjük.
  10. Ha kész, még forrón tejjel megkenjük, alufóliával 5 percre letakarjuk.
  11. 5 perc elteltével levesszük a fóliát, konyharuhával befedve hagyjuk a formában kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X10X10

Szeretek kísérletezni a teljes kiőrlésű liszttel, és szerettem volna magamnak valami igazán finomat, különlegeset készíteni. Reggelire tejeskávéval nagyon finom volt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!