r
Nosalty Logó

Boros-szilvás reform kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Boros-szilvás reform kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2566.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. Egy kis lábasba tesszük, beleszórjuk a mazsolát is, felöntjük a borral, meghintük fahéjjal és felforraljuk. Lassú tűzön pépesre főzzük. Ha kell, édesítőszerrel igazíthatunk az ízén. Egy sűrű masszát kell kapnunk, amit hagyjunk kihűlni.
  2. A sütőformát kivajazzuk.
  3. A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle kb 1 dl-t, elkeverjük benne a mézet, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  4. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vaníliás cukrot, a sót. A maradék tejbe még keverjünk némi édesítőszert.
  5. Jöhet a dagasztás: a lisztes keverékhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék, édesítőszeres tejjel lágy tésztává gyúrjuk. A liszt minőségétől függően a szükséges folyadék mennyisége is változhat.
  6. Egy órán át letakarva kelesztjük, langyos helyen.
  7. Előmelegítjuk a sütőt kb. 170 fokra.
  8. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a szilvapéppel, és a két szélét kissé felhajtjuk, majd két végéről feltekerjük, mint a rétest. Egyébként félő, hogy a töltelék kifolyik. A formába helyezzük, itt-ott megszúrjuk hústűvel és még 20 percig pihentetjük.
  9. Lekenjük édesítős tejjel, megszórjuk mandulaszeletkékkel és 35-40 perc alatt megsütjük.
  10. Ha kész, még forrón tejjel megkenjük, alufóliával 5 percre letakarjuk.
  11. 5 perc elteltével levesszük a fóliát, konyharuhával befedve hagyjuk a formában kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X10X10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5588
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezni a teljes kiőrlésű liszttel, és szerettem volna magamnak valami igazán finomat, különlegeset készíteni. Reggelire tejeskávéval nagyon finom volt!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...