r
Nosalty Logó

Bolyi túróslepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bolyi túróslepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3810 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6113.7 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3810 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit 5 dkg vajjal egyenletesen kikenünk, a sütőt előmelegítjük 210 °C fokra (légkeverés 190°C).
  2. A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük. Ennek a keveréknek a felét beleszórjuk a tepsi aljába, és elrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne.
  3. Az 50 dkg túrót szitán áttörjük, vagyy kezünkkel szétmorzsoljuk, kinek-kinek ízlése szerint. Egyenletesen rászórjuk a tepsiben levő lisztre.
  4. Rászórjuk a 10 dkg mazsolát.
  5. Ráreszeljük a citrom héját, és meghintjük egy ek cukorral.
  6. A tejfölbe belekeverjük a 2 tk vaníliakivonatot. A tejfölt a túró tetejére egy kanál segítségével lazán rákenegetjük.
  7. Rászórjuk egyenletesen a lisztes keverék másik felét.
  8. Egy tálban a két tojást, a két dl tejet és egy csipet sót lazán felverünk, és ráöntjük a lisztes keverék tetejére. Óvatosan billentgetve a tepsit eloszlatjuk rajta.
  9. 5 dkg vajat szétdarabolva kis darabokra, rárakosgatjuk egyenletes távolságokra a tetejére.
  10. Berakjuk a sütőbe, 210°C fokon (légkeverés 190°C) sütjük 5 percig, majd lejjebb vesszük a hőfokot 160°C fokra (légkeverés 140°C), és sütjük további 35-40 percig. A tetejének szép világosbarnának kell lennie, vigyázni, ne piruljon meg.
  11. Amint kész, kivesszük, langyosan felszeleteljük, és meghintjük porcukorral a tetejüket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 226
  • Össznézettség: 45261
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 05.

Ajánló

Ajánlom, amikor igazán nem akarunk sok időt pepecselni a konyhában, mégis vágynánk egy kis kényeztető édességre. Hirtelen jött vendégek esetén is nagyszerűen bevethető, szerintem sikerrel.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept Mr Smith édesanyjától származik, ő még egy régi Nők lapjából vette, kb. a 70-es évek végéről. A receptben még úgy írták, hogy 5 Ft 60 filléres liszt kell a süteményhez...Ez volt a rétesliszt. A 4 Ft 60 filléres pedig a finomliszt. :) No nem keseregni akarok az árak miatt, hanem inkább örülni, hogy egy ilyen gyorsan elkészíthető finomságot tanultam meg tőle. Igazán semmi fakszni, semmi tésztagyúrogatás-nyújtogatás, csak beleszórni a cuccot a tepsibe, betolni a sütőbe, aztán hadd szóljon!:) Nem mellesleg ezután nem marad iszonyú mennyiségű mosogatnivaló sem...;-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...