r
Nosalty Logó

Bolgár rizses hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Bolgár rizses hús
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

458
Kalória
27.4g
Fehérje
61.1g
Szénhidrátok
11g
Zsír
231.6g
Víz
64g
Koleszterin
4.8g
Rost
6.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    2950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    926.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    4423 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    14351 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 1832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    595 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A húst 2 cm-es darabokra vágjuk, és olajban 10 percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt 35 perc alatt puhára főzzük.
  2. A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nyolc részre vágjuk. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk, elfelezzük, a magokat kiszedjük, majd szeleteljük.
  3. A rizst a puha húshoz adjuk, és felforraljuk. A hagymát és a paprikát belekeverjük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó 5 percben tesszük hozzá.
  4. A rizses húst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 55 perc

Kedvelt és nem drága étel, amelyhez sertéshúst használunk fel, dagadót vagy lapockát. Ezek ugyanis kissé zsírosabbak, így az étel zamatosabb lesz. A levest két húsleveskocka felhasználásával is helyettesíthetjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!