r
Nosalty Logó

Boldogságtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Boldogságtorta
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5844.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    1686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.9 g
  • Cukor
    596 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Mindenkinek a fantáziájára bízom, milyen téglalap alakú tortát készít, természetesen figyelembe véve, mi az ünnepelt kedvence! Az én tésztám így készült: 1.A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikavarjuk a cukorral fehéredésig, majd hozzáadjuk a vizet, kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe megsütjük, majd ha kihűlt, éles késsel (hosszanti irányban) kettévágjuk.
  3. A krémhez a pudingporokat a tejben megfőzzük, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingos masszával összekeverjük.
  4. A piskóta alsó lapján egyenletesen szétoszlatjuk, majd rátesszük a felső lapot és a maradék krémmel lehelet vékonyan bekenjük a torta minden oldalát. Erre jön a burkolat.
  5. A burkolathoz a hófehér marcipánt jól átgyúrjuk, hogy formázható legyen.
  6. Kinyújtjuk kb.2 mm vastagságúra, és a tortát beborítjuk vele.
  7. Sarkainál a felesleget kivágjuk, és vizes kézzel összeformázzuk.
  8. A maradék marcipánt (a torta nagyságának függvényében) kb.15x8 cm lappá nyújtjuk késsel vonalzó mellett, levágjuk a széleit,
  9. és a tortára fektetjük (lásd:a képen).
  10. Piros ételszínezőt 3 csöppnyi vízzel feloldunk, és a képen látható módon a receptet nagyon vékony ecsettel, vonalzó segítségével megfestjük. Én ezzel a festékkel írtam a tortára a nevet is.
  11. A fekete vagy kék ételszínezőt 1 csöppnyi vízzel feloldjuk, és ezzel készül a vonalkód, illetve a boldogságfelirat és a napi adag!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13095
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kriczky konyhájában találtam erre és még sok más érdekes, dekoratív tortára. A kedves orvos ismerősömnek el is készítettem, mondván: "Végre én írhatok neked receptet!" Nagy volt az öröm, mindenkinek nagyon tetszett az ötletes torta!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...