r
Nosalty Logó

Bögrés túrós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bögrés túrós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4483.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 3358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással és citromhéjjal elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos, gyümölcsös keveréket és az egészet tésztává gyúrjuk.
  4. Hat egyforma darabra osztjuk, és kalácsokat fonunk belőle.
  5. Sütőpapírral kibélelt, vagy kivajazott-kilisztezett tepsiben 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Sütés közben megkenhetjük egy kis tejjel a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 960
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 82762
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Reggelire, tízóraira, uzsonnára. Magában is finom, de ehetjük lekvárral megkenve is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy bögrés-sütis receptkönyvben találtam. Ma megsütöttem, és nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek, aki szereti a péksütiket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...