r
Nosalty Logó

Bögrés levendulás-mézes cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
baghyra
Bögrés levendulás-mézes cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta (nagyjából 18 süteményhez)

Krém

Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta (nagyjából 18 süteményhez)

Krém

Összesen 4022 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta (nagyjából 18 süteményhez)

Krém

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2837.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17025.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    15904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 4022 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Tészta (nagyjából 18 süteményhez)

Krém

Elkészítés

Tészta (nagyjából 18 süteményhez)

  1. Melegítsük elő a sütőt, és vegyük elő a sajtot a krémhez, hogy ne legyen túl hideg, amikor felhasználásra kerül.
  2. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a hozzávalók nedves komponenseivel - a tejet kivéve.
  3. A lisztbe keverjük el a sót, sütőport és a levendulát, majd öntsük hozzá a folyékony hozzávalókhoz.
  4. Miután homogénné kevertük a masszát, öntsük fel a tejjel, és keverjük ismét egyneművé. Elég könnyű, de mégsem teljesen folyós tésztát kell kapnunk.
  5. Kanalazzuk papírformákkal bélelt muffin sütőformába úgy, hogy a formák nagyjából két-harmad részt legyenek tele. (Ez a mennyiség körülbelül másfél tepsinyi muffinhoz lesz elég.)
  6. Közepes lángon süssük addig, míg a teteje szépen pirosodni nem kezd. Tűpróbával megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban készen vannak-e a kis fickók.

Krém

  1. Amíg hűlnek a sütik, bőven van idő elkészíteni a krémet.
  2. A sajtot villával nyomkodjuk össze. (Én a recept által javasolt macisajtot használtam, de a tömlős krémsajttal könnyebb lett volna bánni, úgy gondolom.)
  3. Az olvasztott vajat hozzáadva keverjük bele a porcukrot is, a mézet és a - ki nem felejtett - vaníliás cukrot. Ha darabos lenne, botmixerrel sokat lehet a dolgon javítani.
  4. Akár kanál segítségével, akár egy ügyesen kicsippentett sarkú zacskóba töltve vagy profibbak habzsákkal ügyeskedhetik a sütemények tetejére a krémet.
  5. Aki kedvet érez hozzá, még díszítheti a tetejüket pár szem levendulával - túlzásba vinni viszont nem érdemes, hiszen a tésztának eleve markáns levendula íze van.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 476
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bögrés levendulás-mézes cupcake
baghyra 9 recept

Egy ismerősöm posztjában találkoztam a recepttel, és mivel életem párja megveszekedett levendula imádó, elhatároztam, hogy meglepem vele. Kicsit módosítottam a recepten, mert az ételfestésnek nem vagyok feltétlen híve, így hát kihagytam a buliból. (Egyébként a tésztát javallották volna belilítani. Merészebbek nyugodtan kipróbálhatják.) Illetve az arányokon is finomítottam egy keveset.

Hozzávalók

Tészta (nagyjából 18 süteményhez)

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek