Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
4,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg mák
-
1 bögre finomliszt
-
1 bögre porcukor
-
1 tk sütőpor
-
2.5 dl tej
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
450 g meggybefőtt
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A tetejére
-
3 ek porcukor
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
63g mák328 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
45g porcukor174 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
113g meggybefőtt81 kcal
A krémhez
A tepsi előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A tetejére
-
5g porcukor20 kcal
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
250g mák1313 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
250g tej140 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
450g meggybefőtt324 kcal
A krémhez
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tetejére
-
21g porcukor81 kcal
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
13.3g mák70 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
9.6g porcukor37 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
13.3g tej7 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
24g meggybefőtt17 kcal
A krémhez
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
21.3g meggylé9 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A tetejére
-
1.1g porcukor4 kcal
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2065.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 664 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.9 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.8 g
Zsír
-
Összesen 142.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8261.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 4086 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 912 mg
-
Foszfor 2657 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.6 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 54 mg
Víz
-
Összesen 77.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 4.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Elkészítés
A tésztához
- A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük.
- A hozzávalók kiméréséhez egy2,5 dl-es börgét használunk.A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport és az egészet jól összekeverjük. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a tojást és a bögre tejet kisebb adagokban hozzáöntve a tésztát simára keverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, beledobáljuk a lecsöpögtetett meggybefőttet, majdelőmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
- Amíg sül, addig elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport és a 3 kanál cukrot egymással elkeverjük. A meggybefőtt levélből kimérünk 4 - 4,5 dl-t, és ezt is hozzáöntjük a pudingporhoz. A tálat mikrohullámú sütőbe állítjuk, és a legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük. Félidőben egyszer kivesszük ésátkeverjük.
- Az elkészült meggyes pudingos krémet ezután hagyjuk langyosra hűlni. Időnként keverjük át.
- Amikor a mákos sütemény készre sült, kifordítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk. Egy jó éles késsel középen félbe vágjuk, majd az alját visszatesszük a tepsibe, amiben sütöttük. Erre rákenjük a pudingos-meggyes krémet, és a süteménymásik felével beborítjuk. Szeletelés előtt legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
Kis családunk egyik nagy kedvence a bögrés mákos sütemény, amit én a felkockázott változaton kívül muffin formájában is el szoktam készíteni. Mostanában viszont nekem nagyon bejön a vaníliapudingos meggyes pite krémje, ezért megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha ötvözném ezt a kettőt. Hát nem bántam meg! Egy remek sütemény született belőle, amit minden meggy- és mákrajongónak ajánlok!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!