r
Nosalty Logó

Bodzás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bodzás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4703.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük.
  2. Egy kb. 20 x 30-as tepsit kivajazunk, kilisztezünk.
  3. A tojásokat a szörppel és a cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Tepsibe öntjük és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. A krémhez a tojássárgáját a cukorral, a liszttel és a szörppel elkeverjük. Vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.Félidőben beletesszük a citromlevet.Hagyjuk kihűlni, ezután belekerjük a lágy vajat és a reszelt citromhéjat.
  7. A tésztát félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25097
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapi bulira készült ez a süti. Bodzakedvelőknek ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...