Bodzás madártej
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
339
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1358
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
339
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2168.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 675 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.4 g
-
Cukor 184 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 147.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1358
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
112
kcal
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már szépen alakul, akkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük tovább, amíg szép kemény habot nem kapunk.
- A tejet felmelegítjük egy edényben (forralni nem kell, csak gyöngyözzön), és kanállal beleszaggatjuk a tojásfehérjehabot. Fedővel letakarjuk, és 4-5 percig alacsony lángon főzzük. Ezután kihalásszuk, egy tálba tesszük, és addig ismételgetjük, amíg az összeset meg nem főztük.
- Utána a tojások sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot, a vanília kikapart magjait, majd a langyos tejből folyamatos keverés mellett hozzáadunk egy-egy merőkanálnyit. Annyi tej kell bele, hogy jól átmelegedjen a tojás, utána már önthetjük is vissza a tejes edénybe, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Ha már teljesen kihűlt, akkor keverjük hozzá a bodzaszörpöt (máskülönben ha még forró, akkor elmegy a bodza íze). Annyit adjunk hozzá, hogy megfelelően édes és bodzás legyen.
- Hűtőbe tesszük, és hidegen a tojáshabbal együtt tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4193
- Feltöltés dátuma: 2018. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Egy klasszikus recept, szezonra hangolva.