Bodzabogyó szirup
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g bodzabogyó1460 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
Összesen
5330
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 266 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
888
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1834.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 770 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 780 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1367.8 g
-
Cukor 998 mg
-
Élelmi rost 140 mg
VÍZ
-
Összesen 1596.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 720 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
5330
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
1 kg cukor
Elkészítés
- A bodzabogyókat leszemezzük.
- Ezt követően többször hideg vízben átmossuk, lemérjük, majd egy fazékba öntjük. Hozzáadjuk a súlya felének megfelelő mennyiségű cukrot (ha sűrűbbre szeretnénk főzni, kicsivel többet is adhatunk hozzá), és elkezdjük főzni. Addig főzzük, míg a bogyó meg nem puhul, szét nem esik.
- Sűrű szitán átpasszírozzuk (a magját nem használjuk fel!), a kapott levet felforraljuk.
- Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, bebugyoláljuk, és amikor kihűlt, hűvös helyre tesszük.
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 59522
- Feltöltés dátuma: 2010. július 30.
Ajánló
Megjegyzés: A bodza szemezéshez használhatunk villát is, úgy, hogy a bogyókba beleakasztjuk a villa fogait, és lehúzogatjuk a bogyókat. A megtisztított bodzabogyó súlya felének megfelelő mennyiségű cukrot használjunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Érik a bodza, és bizony nem csak a virágát, de a bogyóit is fel lehet használni. A magyar népgyógyászatban és az étkezésben is ismeretes volt. A bogyóból szörpöt, lekvárt főztek, vagy megszárították, és tea alapanyagként is használták. Hat a légutakra, vese- és vértisztító, valamint frissítő hatása van. Magas az A- és C- vitamin tartalma.