adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
333g bodzabogyó243 kcal
-
167g cukor645 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
8g dzsemfix24 kcal
Összesen
912
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g bodzabogyó1460 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
50g dzsemfix146 kcal
Összesen
5476
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
65.6g bodzabogyó48 kcal
-
32.8g cukor127 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
1.6g dzsemfix5 kcal
Összesen
180
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.3 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 266 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
912
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2284.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 770 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 780 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1399.8 g
-
Cukor 1030 mg
-
Élelmi rost 150 mg
VÍZ
-
Összesen 1596.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 720 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
5476
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
-
2 kg bodzabogyó
-
1 kg cukor
-
6 kávéskanál citromsav
-
2 csomag dzsemfix
Elkészítés
- Az érett bogyókat villa segítségével eltávolítjuk a szárról, alaposan átmossuk, majd hagyjuk lecsepegni.
- A megmosott, lecsepegtetett bogyókat feltesszük forrni.
- Ha felforrt, elzárjuk alatta a gázt, majd botmixerrel pépesítjük a bogyókat, ezzel is sűrítjük az ízt.
- Újra feltesszük forrni, ha kellő sűrűségű az ízünk,hozzákeverjük először a dzsemfixet némi cukorral keverve, majd a többi cukrot és a citromsavat is (lehet kóstolni, ízlés szerint többet-kevesebbet).
- Aki nem szereti a magokat benne, át lehet passzírozni (én átpasszíroztam).
- Forrástól számítva kb. 5 percet főzzük (a dzsmefix használati utasítása szerint készítjük).
- Tiszta üvegekbe tesszük, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni (száraz dunsztnak a hűtőtáskámat használom, remekül bevált).
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11473
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik szeretik az intenzív ízeket.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Rumiszivi
91 recept
Tavasszal, amikor virágzott a bodza, készítettem mézet, és már akkor elhatároztam, hogy készítek bodzaízt is. Vcsillu (utólagosan is köszönet érte) hívta fel a figyelmemet illeskriszkonyhaja.blogspot oldalra, aki már elkészítette ezt a remek ízt. Kipróbáltam:), egy kicsit macerás, de megérte a munkát . A leszedett bogyó szárastul kb. 2,4-2,5 kg volt, leszárazni nekem 40 perc alatt sikerült. Ebből a mennyiségből 5 db kisüveg bodzaízt kaptam (átpasszíroztam, ezért csak ennyi).