Birsalmasajt Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.6 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 255.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1142
kcal
- 0% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1779.7 g
-
Cukor 1497 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1533.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 275 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
6848
kcal
- 0% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
152
kcal
Elkészítés
- Az almákat megtisztítjuk egy érdes szivacs segítségével, jól megmossuk őket.
- Ezután héjastól feldaraboljuk, a hibás részeket eltávolítjuk, de a magházat benne hagyjuk, persze csak ha nem rohadt. A magházra és a magokra szükség van a főzés folyamán, a magas pektin tartalma miatt, ez segíti a dermedést.
- Az előkészített gyümölcsöt egy nagyobb edénybe rakjuk, és egy kevés hideg vízzel felöntjük, annyival, hogy ne lepje el.
- Ekkor tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg tejesen szétesnek az almák, szinte pürés lesz az állaga, folyamatosan kevergetjük. Ez nagyon hamar bekövetkezik.
- A tűzről levéve átpasszírozzuk, majd lemérjük a súlyát, és kilogrammonként 75 dkg cukrot adunk hozzá, ennyi mindenképpen szükséges bele!
- Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve a forrástól számítva maximum 15-20 percig főzzük!
- Ekkor formákba kanalazzuk pár centi magasan (pl. tepsi, őzgerincforma, üvegtál, stb.). Kikenni nem kell a formát.
- Ezután dermedni hagyjuk addig, amíg egybeáll, ekkor óvatosan kiborítjuk a formából. Majd száraz, szellős helyen addig szárítjuk, amíg a felülete mindkét oldalon száraz nem lesz, persze időközönként forgatjuk.
- Ez a művelet 1-2 hétig is eltarthat, ez a legnehezebb időszak, azide-oda pakolás miatt.
- Ha kellően megszáradt, celofánba csomagolva hónapokig el áll.
- Ezt a finom csemegét ízesíthetjük fahéjrúddal, szegfűszeggel, vaníliával stb., de ezek nélkül is nagyon finom.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 19482
- Feltöltés dátuma: 2013. október 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Bevallom, engem ez idáig valahogy elkerült a birsalma, és a belőle készült birsalmasajt. Most valahogy ráizgultam erre a dologra, és annyira finomnak találom, hogy nem is értem, eddig miért mellőztem, isteni finom lett! Csak ajánlani tudom az elkészítését, mert nagyon egyszerű.