Birsalmasajt cukor nélkül
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
TIBIAPU
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
75 °C
- 0% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
59
kcal
- 0% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
704
kcal
- 0% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 88.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
59
kcal
- 0% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1059.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 198 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
704
kcal
- 0% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
34
kcal
Elkészítés
- A megmosott birsalmákat lobogó vízben fél óráig főzzük, majd kiszedjük (a főzőlé lehűtve finom ital), kicsumázzuk, és botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a vanília eszenciát és a citromlevet.
- A pépet felrakjuk, és nagyon lassú tűzön kavargatva felfőzzük.
- A gyümölcsszárító polcait sütőpapírral kibéleljük, a megfőtt masszát 1 cm vastagon szétkenjük benne, és bekapcsoljuk a készüléket 24 órára. Ha nincs gyümölcsszárító, akkor sütőrácsra rakjuk a sütőpapírra 1 cm vastagon kent masszát, és a legalacsonyabb fokozaton, kb. 75 C fokon kiszárítjuk.
- Sütés hőfoka: 75 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 28898
- Feltöltés dátuma: 2015. november 25.
Ajánló
Cukormentes csemege, aszalt gyümölcspótló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
TIBIAPU
15 recept
Birsalmasajt szezon lévén nekiálltunk csinálni egy adagot, és az asszony azt mondta, próbáljuk meg cukor nélkül, de ahhoz, hogy ne romoljon meg, ahhoz jobban ki kellett szárítani, így befogtam a gyümölcsszárítómat, és birsalma bőrt, vagy más néven jerky-t csináltam, amit nagyon jó rágcsálni, cukormentes csemege, túlélő kaja túrázáshoz, hegymászáshoz.