r
Nosalty Logó

Birsalmás saslik mexikói rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Birsalmás saslik mexikói rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4046 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2023 micro
Összesen 1012 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    240.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2672 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8091 micro
Összesen 4046 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, hagymát, cukkinit 3-5 cm-es darabokra vágjuk, zöldfűszeres (rozmaring, tárkony, kakukkfű, én szívesen használok levendulát, ami nagyon jó ízt ad a húsnak) olajban 1 éjszakát pácoljuk.
  2. A húst, hagymát, cukkinit felhúzzuk a nyársra, és a tepsire keresztbe fektetve betesszük a sütőbe. Jó tanács: a tepsi aljára tegyünk alufóliát, így nem ég oda! A húst 10 percenként locsoljuk meg a saját páclevével, és kicsi vízzel. Kb. 1,5- 2 óráig süssük közepes, majd alacsony lángon, hogy a hús jó puha legyen. Az utolsó fél órában a húst megkenjük birsalmalekvárral, hogy az ízek beleivódjanak a húsba, további locsolgatás mellett sütögetjük tovább.
  3. A rizst elkészítjük, és a párolt zöldségekkel összekeverjük, tálaljuk a saslik mellé!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1893
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kísérletező kedv hozta létre, és nagyon ízletes lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...