Bigné
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
331
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1327
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 93.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
331
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1141.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 374.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 596 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
1327
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt (légkeveréses 160/170 fok; hagyományos 180/190 fok).
- Egy vastag aljú kislábasba (lehetőleg teflonos)öntjük a vizet, hozzáadjuk a vajat, csipet sót és a cukrot, az egészet lassan felforraljuk, fakanállal gyakran kevergetve.
- Mikor a vaj elolvadt, és a víz is forr, vegyük le a lábast a tűzről, majd beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, pár percig fakanállal kevergetjük, míg egy tömör labdát nem kapunk.
- A tésztát kiborítjuk egy tálba, hagyjuk kihűlni.
- Mikor a tészta kihűlt, hozzáadunk 1 tojást, jól elkeverjük, amíg a tészta fel nem szedi a nedvességet, majd egyenként ugyanígy hozzáadjuk a többi tojást is (lehet fakanállal is, én robotgéppel kevertettem).A legvégére elég sűrű, sima masszát kell hogy kapjunk.
- A tésztát zacskóba töltjükcsillagformával a végén, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és kis kupacokat nyomunkcsúccsal a tetejükön, elegendőtávolságra egymástól, mert megnőnek.
- 20 perc alatt készre sülnek (nekem légkeveréses a sütőm, és én az alsó harmadon sütöttem), ekkor lekapcsoljuk a sütőt, kivesszük a tepsit, és gyorsan minden bignét oldalt, az alján nyárstűvel kilyukasztjuk, majd azonnal visszatesszük a kikapcsolt, forró sütőbemég 10 percre.
- Ezután kivesszük a tepsiből, rácsra téve hagyjuk kihűlni,majd tetszés szerint töltjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9965
- Feltöltés dátuma: 2013. március 24.
Ajánló
Bármilyen krémmel meg lehet tölteni, tejszínhabbal, főzött krémmel, sőt még sós krémmel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Cafika
156 recept
Már rég ki szerettem volna próbálni az égetett tésztát, most erre is sor került. Ennyit sikerült megmentenem a fotóra... A többi krémestől rejtélyes módon eltűnt a színről.