Bélszínérmék fehérboros erdei gombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
14g salottahagyma9 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
250g marhabélszín383 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
980
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
28g salottahagyma18 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
500g marhabélszín765 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1959
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
2.6g salottahagyma2 kcal
-
5.7g fokhagyma8 kcal
-
4.5g olívaolaj40 kcal
-
9.4g gomba2 kcal
-
9.4g fehérbor8 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
7.6g főzőtejszín10 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
47.2g marhabélszín72 kcal
-
9.4g parmezán sajt37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
186
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.9 g
Zsír
-
Összesen 60.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2825.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 783 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 1045 mg
-
Nátrium 775 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 353.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
980
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.8 g
Zsír
-
Összesen 120.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5650.6 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 1566 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 2090 mg
-
Nátrium 1549 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 706.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 409 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1242 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1481 micro
Összesen
1959
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
-
1 db salottahagyma
-
1 db fokhagyma
-
6 ek olívaolaj
-
1 dl fehérbor
-
0.5 csokor petrezselyem
-
4 ek főzőtejszín
-
1 db tojássárgája
-
500 g marhabélszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagyjából félkilós bélszínre van szükség, melynek elvékonyodó végét levágjuk, majd a húst egy éjszakával a felhasználás előtt kevés frissen tört borssal meghintve, olívaolajjal megkenve folpackba tekerünk, amelyre pedig egy réteg alufólia kerül. Mindezt próbáljuk úgy formázgatni, hogy tökéletes hengeralakot kapjunk. Ha ez megvan, tegyük a hűtőbe, és felejtsük el legalább egy napra.
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon öt percig pirítjuk. Két további evőkanál olívaolajat adunk hozzá, s ezután jöhet bele az erdei gomba (télen nincs friss, így szárított vargányát használtam, melyet előtte egy órával víz helyett fehérborba áztattam).
- A gombát hét percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort (amelyben a gomba ázott, ha szárítottból készítjük), s folyamatos keverés mellett rotyogtatva a mártást sűrítjük.
- Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, majd a tojássárgáját. Letakarva pihentetjük, amíg előkészítjük a húst.
- A bélszínt óvatosan 4 cm-es karikákra vágjuk - egy félkilós darabból három érme jön ki. Olajjal megkenegetjük, befűszerezzük, és egy nehéz vasserpenyőben kevés olívaolajon 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, a sütőt közben 200 fokra melegítjük.
- A húsok tetejére szedjük a gombát, megszórjuk reszelt parmezánnal, és öt perc alatt a sütőben készre sütjük, azonnal tálaljuk. Ha jól csináltuk, omlós, zamatos lesz a bélszín, melyhez az erdei gombás szósz intenzív ízt kölcsönöz.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 259
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 41302
- Feltöltés dátuma: 2008. március 20.
Ajánló
Sütőben sült krumpli
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nemrég három újabb Gordon Ramsay könyvvel gazdagodott a szakácskönyv-gyűjteményem (a korábbival együtt így már négy van), ezek egyikében találtam egy kiváló bélszínreceptet. Csakis kifogástalan minőségű húsból lehet elkészíteni, ezért tegnap elég sokat mászkáltam, mire találtam olyan bélszínt, mely valamennyire megfelelt erre a célra (arról nem is beszélve, hogy pl. fővárosunkban tegnap hiánycikk volt a petrezselyemzöldje). A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/