r
Nosalty Logó

Bélszínérmék fehérboros erdei gombával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bélszínérmék fehérboros erdei gombával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

980
Kalória
79.9g
Fehérje
18.3g
Szénhidrátok
60.5g
Zsír
353.1g
Víz
319g
Koleszterin
1.8g
Rost
4.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 980 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1959 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 980 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5650.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    706.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 1959 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyjából félkilós bélszínre van szükség, melynek elvékonyodó végét levágjuk, majd a húst egy éjszakával a felhasználás előtt kevés frissen tört borssal meghintve, olívaolajjal megkenve folpackba tekerünk, amelyre pedig egy réteg alufólia kerül. Mindezt próbáljuk úgy formázgatni, hogy tökéletes hengeralakot kapjunk. Ha ez megvan, tegyük a hűtőbe, és felejtsük el legalább egy napra.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon öt percig pirítjuk. Két további evőkanál olívaolajat adunk hozzá, s ezután jöhet bele az erdei gomba (télen nincs friss, így szárított vargányát használtam, melyet előtte egy órával víz helyett fehérborba áztattam).
  3. A gombát hét percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort (amelyben a gomba ázott, ha szárítottból készítjük), s folyamatos keverés mellett rotyogtatva a mártást sűrítjük.
  4. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, majd a tojássárgáját. Letakarva pihentetjük, amíg előkészítjük a húst.
  5. A bélszínt óvatosan 4 cm-es karikákra vágjuk - egy félkilós darabból három érme jön ki. Olajjal megkenegetjük, befűszerezzük, és egy nehéz vasserpenyőben kevés olívaolajon 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, a sütőt közben 200 fokra melegítjük.
  6. A húsok tetejére szedjük a gombát, megszórjuk reszelt parmezánnal, és öt perc alatt a sütőben készre sütjük, azonnal tálaljuk. Ha jól csináltuk, omlós, zamatos lesz a bélszín, melyhez az erdei gombás szósz intenzív ízt kölcsönöz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Nemrég három újabb Gordon Ramsay könyvvel gazdagodott a szakácskönyv-gyűjteményem (a korábbival együtt így már négy van), ezek egyikében találtam egy kiváló bélszínreceptet.   Csakis kifogástalan minőségű húsból lehet elkészíteni, ezért tegnap elég sokat mászkáltam, mire találtam olyan bélszínt, mely valamennyire megfelelt erre a célra (arról nem is beszélve, hogy pl. fővárosunkban tegnap hiánycikk volt a petrezselyemzöldje). A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!