r
Nosalty Logó

Bélszín steak ahogy Kokki készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kokki
Bélszín steak ahogy Kokki készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 230 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2049.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 918 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt lehártyázzuk, minél vékonyabban, majd a két végét levágjuk. A törzsből 15-20 dkg-os darabokat vágunk.
  2. Kézzel kicsit megnyomkodjuk, majd sózzuk, borsozzuk és fóliacsíkba tekerjük, hogy a hús sütés után is korong formájú maradjon.
  3. A serpenyőbe egy pár csepp olajat öntünk, és amikor már nagyon forró, belerakjuk a húst sülni.
  4. Kb. percenként forgatjuk meg a húsokat, és ízlés szerint sütjük készre.
  5. Tálalás előtt tányérra rakva 1-2 percig pihentetjük a hús mindkét oldalát. Ez idő alatt enged egy kis szaftot, amit a borsmártásba felhasználunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11094
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Ajánló

A húst csak közvetlenül a sütés előtt sózzuk, vagy akár sütés után is lehetséges, de semmiképpen nem állhat megsózva. Sütés közben ujjal nyomkodva tudjuk megállapítani, hogy mennyire van átsülve a hús. A teljesen átsült bélszín sütési ideje oldalanként 5 perc. Ezt az időt lehet csökkenteni kívánság szerint, hogy angolosan (véres a közepe) vagy félangolosan (rózsaszín a közepe) szeretnénk a húst elfogyasztani. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amennyiben jó steaket akarunk készíteni, akkor mindenképpen érlelt bélszínt kell venni, erre szakosodott boltokban. A piacokon és húsboltokban vásárolható bélszín nem érlelt hús. Én zöldbors mártással és rozmaringos steak burgonyával tálalom, mert együtt fenséges az íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...