Bélszín steak ahogy Kokki készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kokki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g marhabélszín230 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
230
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g marhabélszín918 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
918
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g marhabélszín153 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
153
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 105.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
230
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.7 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2049.6 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1236 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 423.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 554 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
918
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A bélszínt lehártyázzuk, minél vékonyabban, majd a két végét levágjuk. A törzsből 15-20 dkg-os darabokat vágunk.
- Kézzel kicsit megnyomkodjuk, majd sózzuk, borsozzuk és fóliacsíkba tekerjük, hogy a hús sütés után is korong formájú maradjon.
- A serpenyőbe egy pár csepp olajat öntünk, és amikor már nagyon forró, belerakjuk a húst sülni.
- Kb. percenként forgatjuk meg a húsokat, és ízlés szerint sütjük készre.
- Tálalás előtt tányérra rakva 1-2 percig pihentetjük a hús mindkét oldalát. Ez idő alatt enged egy kis szaftot, amit a borsmártásba felhasználunk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 11094
- Feltöltés dátuma: 2013. november 24.
Ajánló
A húst csak közvetlenül a sütés előtt sózzuk, vagy akár sütés után is lehetséges, de semmiképpen nem állhat megsózva. Sütés közben ujjal nyomkodva tudjuk megállapítani, hogy mennyire van átsülve a hús. A teljesen átsült bélszín sütési ideje oldalanként 5 perc. Ezt az időt lehet csökkenteni kívánság szerint, hogy angolosan (véres a közepe) vagy félangolosan (rózsaszín a közepe) szeretnénk a húst elfogyasztani. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kokki
11 recept
Amennyiben jó steaket akarunk készíteni, akkor mindenképpen érlelt bélszínt kell venni, erre szakosodott boltokban. A piacokon és húsboltokban vásárolható bélszín nem érlelt hús. Én zöldbors mártással és rozmaringos steak burgonyával tálalom, mert együtt fenséges az íze.