r
Nosalty Logó

Bélszín Budapest módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsus
Bélszín Budapest módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

726
Kalória
62.3g
Fehérje
20.3g
Szénhidrátok
44.1g
Zsír
467g
Víz
415.6g
Koleszterin
5.6g
Rost
7.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2910 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2551 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    1317 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    249.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6616.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1867.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    10702 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    820 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2206 micro
  • Kolin:
    1434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10206 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    5303 micro
  • β-crypt
    959 micro
  • Likopin
    5266 micro
  • Lut-zea
    4121 micro
Összesen 2910 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A bélszínt 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, félrerakjuk, hogy a hús szobahőmérsékletű legyen.
  2. A hagymát két evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, hozzáöntünk egy deci vizet, beledobjuk a majoránnát, leveskockát, és 20 percig kis lángon főzzük. Ha van maradék húslevesünk, a víz és a leveskocka helyett használjuk azt.
  3. Közben a vajon egy másik serpenyőben megsütjük a paprikát, a paradicsomot és a gombát, kb. 15 perc, megsózzuk. Ne főzzük nagyon szét a paprikát. Ha elkészült, öntsük bele a szószba, egyenlőre ne főzzük tovább!
  4. A serpenyőbe -amiben sütöttük a paprikát- rakunk 2 evőkanál olajat, és nagy lángon pirosra sütjük benne a csirkemájat, kb. 8 perc. Ne sózzuk! Ha kész, a többihez öntjük. Beletesszük a zöldborsót. Felforraljuk, kis lángon főzzük kb. 5 percig, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. A húst megsózzuk, megborsozzuk. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt, és megsütjük a bélszínt. 2-2 perc, félangolos lesz, aki jobban átsütve szereti, tegyen hozzá még pár percet. Frissen, párolt rizzsel vagy sült burgonyával fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Az eredeti recept elkészítése sokkal tovább tart, egy kissé lerövidítettem, az ízéből ettől nem vesztett semmit.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!