r
Nosalty Logó

Bélszín Budapest módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsus
Bélszín Budapest módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2910 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2551 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    1317 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    249.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6616.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    10702 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    820 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2206 micro
  • Kolin:
    1434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10206 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    5303 micro
  • β-crypt
    959 micro
  • Likopin
    5266 micro
  • Lut-zea
    4121 micro
Összesen 2910 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, félrerakjuk, hogy a hús szobahőmérsékletű legyen.
  2. A hagymát két evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, hozzáöntünk egy deci vizet, beledobjuk a majoránnát, leveskockát, és 20 percig kis lángon főzzük. Ha van maradék húslevesünk, a víz és a leveskocka helyett használjuk azt.
  3. Közben a vajon egy másik serpenyőben megsütjük a paprikát, a paradicsomot és a gombát, kb. 15 perc, megsózzuk. Ne főzzük nagyon szét a paprikát. Ha elkészült, öntsük bele a szószba, egyenlőre ne főzzük tovább!
  4. A serpenyőbe -amiben sütöttük a paprikát- rakunk 2 evőkanál olajat, és nagy lángon pirosra sütjük benne a csirkemájat, kb. 8 perc. Ne sózzuk! Ha kész, a többihez öntjük. Beletesszük a zöldborsót. Felforraljuk, kis lángon főzzük kb. 5 percig, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. A húst megsózzuk, megborsozzuk. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt, és megsütjük a bélszínt. 2-2 perc, félangolos lesz, aki jobban átsütve szereti, tegyen hozzá még pár percet. Frissen, párolt rizzsel vagy sült burgonyával fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 180
  • Össznézettség: 67557
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Az eredeti recept elkészítése sokkal tovább tart, egy kissé lerövidítettem, az ízéből ettől nem vesztett semmit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...