Bélszín Budapest módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g marhabélszín306 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
16 kcal
-
12 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
75g csirkemáj89 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
726
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g marhabélszín1224 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
62 kcal
-
49 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
300g csirkemáj357 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2910
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
32.6g marhabélszín50 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
3 kcal
-
2 kcal
-
6.1g gomba1 kcal
-
6.1g zöldborsó5 kcal
-
12.2g csirkemáj15 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
119
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1654.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 761 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 467 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2676 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 2551 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 240 micro
-
Likopin 1317 micro
-
Lut-zea 1030 micro
Összesen
726
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 249.2 g
Zsír
-
Összesen 176.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6616.4 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 398 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 3044 mg
-
Nátrium 2246 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1867.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 10702 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 59 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 820 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 98 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2206 micro
-
Kolin: 1434 mg
-
Retinol - A vitamin: 10206 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 5303 micro
-
β-crypt 959 micro
-
Likopin 5266 micro
-
Lut-zea 4121 micro
Összesen
2910
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 214 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
800 g marhabélszín
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
100 ml víz
-
50 g vaj
-
8 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A bélszínt 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, félrerakjuk, hogy a hús szobahőmérsékletű legyen.
- A hagymát két evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, hozzáöntünk egy deci vizet, beledobjuk a majoránnát, leveskockát, és 20 percig kis lángon főzzük. Ha van maradék húslevesünk, a víz és a leveskocka helyett használjuk azt.
- Közben a vajon egy másik serpenyőben megsütjük a paprikát, a paradicsomot és a gombát, kb. 15 perc, megsózzuk. Ne főzzük nagyon szét a paprikát. Ha elkészült, öntsük bele a szószba, egyenlőre ne főzzük tovább!
- A serpenyőbe -amiben sütöttük a paprikát- rakunk 2 evőkanál olajat, és nagy lángon pirosra sütjük benne a csirkemájat, kb. 8 perc. Ne sózzuk! Ha kész, a többihez öntjük. Beletesszük a zöldborsót. Felforraljuk, kis lángon főzzük kb. 5 percig, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A húst megsózzuk, megborsozzuk. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt, és megsütjük a bélszínt. 2-2 perc, félangolos lesz, aki jobban átsütve szereti, tegyen hozzá még pár percet. Frissen, párolt rizzsel vagy sült burgonyával fogyasszuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 180
- Össznézettség: 67557
- Feltöltés dátuma: 2014. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Az eredeti recept elkészítése sokkal tovább tart, egy kissé lerövidítettem, az ízéből ettől nem vesztett semmit.