r
Nosalty Logó

Békebeli rántott hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Békebeli rántott hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

664
Kalória
45.3g
Fehérje
73.4g
Szénhidrátok
19.2g
Zsír
132.4g
Víz
260g
Koleszterin
4.1g
Rost
4.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2656 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 664 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6120.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    2708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    529.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2656 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, és végül jó alaposan bevonjuk a morzsával, hogy szép, vastag kabátja legyen.
  2. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla a fölösleges zsiradék.
  3. Frissen tálaljuk, autentikusan vegyes körtettel és savanyúsággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc

A vasárnapi ebédek fő attrakciója, a császárzsemlék kedvenc kiegészítője, az osztálykirándulós szendvicsek sztárja és a hentes pultok bestsellere: az örök érvényű és megunhatatlan kabátos hús. Én mind a mai napig szent áhítattal érzékenyülök el, mikor édesanyám ezzel vár. Egy szó, mint száz, kedves ételem nekem a kirántott hús meg a rizsa! Szinte már hungarikum, amire őszintén büszkék lehetünk. Készülhet csirkéből, sertésből, borjúból, kiklopfolva vagy vastagon hagyva, zsírban vagy olajban sütve, de az eredmény mindig ugyanaz: ropogós külső és szaftos belső. Köretei is variálhatóak (ahány ház, annyi szokás), mi a jó kis petrezselymes kolompérra és a RIZSÁRA, vagyis a rizibizire esküszünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!