r
Nosalty Logó

Békebeli gulyásleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mavrodaphne
Békebeli gulyásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1711 micro
  • β-karotin
    5158 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 428 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2733.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5132 micro
  • β-karotin
    15475 micro
  • β-crypt
    745 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2920 micro
Összesen 1283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    368 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Miután szép kockákra lett vágva a hús és a hagyma, 3 kanálnyi olívaolajjal feltesszük sülni egy lábasban, majd sózzuk. (Ha babérlevelet is tennénk bele, ennél a lépésnél kell)
  2. Közben karikára vágjuk a répákat, és kis cikkekre a paprikát, amelyeket 5 perc után dobunk a lábasba a húshoz. (Ha egész paradicsomot használunk, akkor azt itt kell hozzáadni, felvágva, vagy összenyomva.)
  3. További 3 percnyi sütés után, jöhet néhány fűszer: még só, egész köménymag, köménymagőrlemény, majd hagyjuk sülni további 3 percig.
  4. Miután helyenként pirult, aranybarna színű kérget kapott a hús, hozzáadunk 1 kanálnyi fűszerpaprikát, amivel elkeverjük (könnyen odaég, óvatosan kell)
  5. Ezt követően felöntjük forrásban lévő vízzel úgy, hogy rendesen ellepje. Adunk hozzá paradicsompürét, majd sózzuk megint és két csipet majorannával megszórjuk.
  6. Megközelítőleg 40 percet hagyjuk főni közepes lángon. Adunk hozzá még fűszerpaprikát és még sót, ha kell. Közben beledobjuk a kockákra vágott, megtisztított krumplikat és hagyjuk 15 percet főni. (Ha babkonzervet is teszünk bele, 10 perc után kell hozzáadni, a krumplik hozzáadását követően.)
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4784
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 12.

Ajánló

Ízlés szerint tehetünk bele egy doboz konzervnyi vörösbabot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Békebeli gulyásleves
Mavrodaphne 7 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...